Quantcast

Toyota-tähdellä tuskainen ajanjakso rallin MM-sarjassa – ”Haluaisin saada uuden tililleni”

Voitot ovat karttaneet jo pidempään Toyotan Elfyn Evansia rallin MM-sarjassa.
Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Evans oli ennen viime kautta yksi suurimmista mestarisuosikeista, mutta walesilainen ei pystynyt lunastamaan odotuksia. Ilman voittoja jäänyt walesilainen oli sarjan loppupisteissä vasta neljäs, kun tallitoveri Kalle Rovanperä pokkasi mestaruuden.

Evansin edellisestä MM-rallivoitosta on vierähtänyt jo vuosi ja neljä kuukautta. Viimeksi hän ylsi korkeimmalle korokkeelle Suomen MM-rallissa lokakuussa 2021.

Kauden 2023 avanneessa Monte Carlon MM-rallissa Evans sijoittui neljänneksi. Walesilaistähti putosi kärkikamppailusta rengasrikon vuoksi.

– Monte Carlo oli hyvä alku vuoteen. Tulos oli toki pettymys, kun ottaa huomioon vauhtimme. Mutta oli hyvä aloittaa vuosi positiivisella tavalla, sillä viime vuonna kävi toisin, Evans sanoo.

Evans lähtee jahtaamaan voittoa kauden toisessa osakilpailussa, joka ajetaan Ruotsissa Uumajan ympäristön lumikouruissa ensi viikolla. Voitto olisi Evansille merkittävä siinäkin mielessä, ettei hän ole napannut yhtäkään ykköstilaa Toyotan Rally1-hybridiautolla.

– Voitimme Ruotsin rallin vuonna 2020, mutta nyt olosuhteet ovat hieman erilaiset ja kisakeskuskin on eri paikassa. Mutta tähtäämme aina voittoon. Voittoja ei ole juurikaan tullut viime aikoina, joten haluaisin saada uuden tililleni, Evans suunnittelee.

Evans valmistautui Ruotsin osakilpailuun testaamalla Toyota GR Yaris Rally1 -autoa kahden päivän ajan tallin testialueella Keski-Suomessa. Evansin mukaan testirupeama sujui hyvin.

– Ajoimme erilaisissa ja paikoin todella vaikeissakin olosuhteissa ja kävimme läpi erilaisia vaihtoehtoja. Se on mahdotonta, että auto olisi koko ajan täydellinen Ruotsissa. Siellä pitää olla auto, jota voi muuntaa helposti.

Ruotsin MM-ralli ajetaan 9.-12. helmikuuta.

Katso alta, kuinka maailmanmestari Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa Ruotsin MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat