Quantcast

Toyota-pomo kertoi kantansa MM-rallin kohutilanteeseen – Tänakin tapaukseen lopulta päätös

Sardinian MM-rallin lauantain päätöspätkä ei mennyt aivan nappiin järjestäjien puolesta.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pikataival pistettiin hetkeksi poikki M-Sport Fordin Adrien Fourmaux’n ulosajon vuoksi. Järjestäjät hinasivat Fourmaux’n Ford Puman ojasta turvalliseen paikkaan, minkä jälkeen pätkää päästiin jatkamaan.

Rallin kärkikuljettajat lähtivät paahtamaan erikoiskokeella paussin jälkeen, mutta jostain syystä yksi virkailijoista näytti punaista lippua ainakin M-Sport Fordin Craig Breenille ja kilpailua johtavalle Hyundain Ott Tänakille.

Breen hidasti heti vauhtiaan nähtyään punaisen lipun. Tänak puolestaan piti lapun lattiassa punaisen lipun jälkeen, mutta hölläsi myöhemmin kaasujalkaansa.

Säännöissä on tiukka pykälä tilanteisiin, joissa punaista lippua näytetään erikoiskokeen varrella.

– Sääntö sanoo, että silloin pitää vähentää vauhtia. Se ei ehkä mennyt siten kaikkien osalta, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström kertoi iltahuollossa.

– Mutta jos puhutaan toisinpäin: jos radiopisteellä on manuaalinen lippu (virkailijan heiluttama lippu), virkailijan pitää olla siten, että se varmasti näkyy. Se näkyi on-board-kamerassa hienosti, mutta jos kuski tulee paikkaan kahtasataa eikä katso lipun suuntaan, hän ei välttämättä näe lippua, Lindström viittasi Tänakin tapaukseen.

– Tilanne oli hyvin sekava ja harmittava järjestäjien puolesta, mutta virhe tapahtui.

Kilpailunjohto teki lopulta päätöksen asiasta. Tänak ei saanut rangaistusta vaan hän ja muut punaisen lipun aikana ajaneet saivat laskennalliset ajat.

Tänak starttaa kisan päätöspäivän kärjessä 46 sekunnin turvin ennen M-Sport Fordin Craig Breenia. Hyundain Dani Sordo on kilpailussa kolmantena. MM-sarjan kärkikuljettaja Kalle Rovanperä pitää hallussaan viidettä sijaa.

Sardinian MM-ralli päättyy sunnuntaina, jolloin ohjelmassa on neljä erikoiskoetta.

Juttua muokattu klo 21.17 kilpailunjohtajan päätöksen jälkeen.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin lauantaiaamun erikoiskokeista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat