Quantcast

Toyota-kuskin ex-kartturilta tunteikas viesti – ura WRC-tasolla toistaiseksi ohi

Dan Barritt
Dan Barritt. Kuva: McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittikartturi Daniel Barrittin ura WRC-tasolla on ainakin toistaiseksi ohi.

Vuodesta 2019 lähtien Toyotan Takamoto Katsutan rinnalla istunut Barritt ei jatka japanilaiskuskin kanssa ensi vuonna. Katsuta tiedotti viime viikolla, että kaudella 2022 hänen vieressään istuu irlantilainen Aaron Johnston, joka on aiemmin lukenut nuottia muun muassa Oliver Solbergille.

Barritt loukkasi selkäänsä hypyn alastulossa Viron MM-rallissa heinäkuussa ja on sen jälkeen ollut poissa tositoimista. Johnston oli Katsutan vieressä sekä Suomen että Katalonian MM-ralleissa. Vaikka kisat päättyivät ulosajoihin, koki Katsuta, että yhteistyö toimii.

– Raskain sydämin kerron, että ainakin lyhyellä aikajänteellä aikani WRC-tasolla on ohi. Olen viettänyt hieman aikaa ja tutkiskellut kautta 2021, huippuhetkeä Safari-rallissa ja huonompaa hetkeä Virossa, Barritt kirjoittaa Instagram-tilillään.

– Ei tällainen postaus koskaan täysin kuvaa tilannetta, mutta koen suurta henkilökohtaista hyvää oloa, että sain olla osa Taka-sanin matkaa. Yhteistyömme alkoi vuonna 2016 käytännössä ilman rallikokemusta ja huipentui mahtavaan tulokseen Keniassa, Barritt jatkaa viitaten kaksikon ensimmäiseen palkintosijaan kesäkuun Safari-rallissa.

Lopullisesti 41-vuotias Barritt ei kuitenkaan ole nuottivihkoa heittämässä sivuun.

– Minulla on yhä paljon annettavaa tälle lajille, eikä nämä ole mitkään hyvästit tai eläköitymisilmoitus. Nyt otan kuitenkin hieman aikaa itselleni ja keskityn toipumiseeni sekä perheeseeni. Odotan innolla, että näen teidät kaikki pätkillä pian, Barritt runoilee faneilleen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Käyttäjän @danbarritt jakama julkaisu

Kausilla 2013-15 Barrit luki nuottia tuolloin Fordilla ajaneelle Elfyn Evansille MM-sarjassa. Vuonna 2016 brittikartturi opasti Katsutaa lajin saloihin, kunnes palasi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi Evansin rinnalle.

Katso alapuolelta Kenian MM-rallin parhaat palat, jossa Katsuta ja Barritt kipusivat podiumille.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,382706″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat