Quantcast

Toyota-kuskilla ohut sauma ryöstää mestaruus Ogierilta – ”Siihen vaaditaan jotain radikaalia”

Elfyn Evans
Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota-kuljettajat Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ratkovat keskenään rallin MM-sarjan kuljettajien mestaruuden kauden päättävässä Monzan osakilpailussa.

Evans kavensi seitsemän kertaa MM-tittelin ottaneen Ogierin pistejohtoa, kun hän ajoi toiseksi ja ranskalaiskuski sijoittui neljänneksi Katalonian MM-rallissa viime viikonloppuna. Ogierilla on edelleen tuntuva etumatka tallikaveriinsa, 17 pistettä.

Kuljettaja voi kerätä yhdestä osakilpailusta maksimissaan 30 MM-pistettä, joten Evansilla on vielä mahdollisuus ryöstää mestaruus Ogierilta. Mutta tehtävä ei ole helppo.

– Olemme vielä hengissä, ja tilanne on nyt samankaltainen kuin viime vuonna, mutta toisinpäin, Evans viittasi siihen, että hän johti vuosi sitten MM-sarjaa 14 pisteellä Ogieriin ennen viimeistä kilpailua.

– Mitä tahansa voi tapahtua, mutta tiedämme myös sen, että Seb on viisas kuljettaja. Siihen vaaditaan jotain radikaalia, jotta voin ohittaa hänet. 17 pistettä on iso ero, joten meidän pitää voittaa, ja Power Stagen pisteet merkitsevät paljon. Loppujen lopuksi Sebille pitää tulla virhe tai ongelmia, jotta voimme olla mestareita, Evans ynnäili.

Evansilla oli viime kaudella loistava tilaisuus ottaa uransa ensimmäinen maailmanmestaruus. Toiveet tittelistä menivät murskaksi, kun walesilaistähti liukasteli ulos lumisella erikoiskokeella.

– Meillä on edelleen hyvä tilanne. Viime vuonna olin 14 pistettä takana ja nyt 17 pistettä edellä. Siinä mielessä tässä ei ole huolta, Ogier sanoi Katalonian MM-rallin jälkeen Rallit.fille.

Ogier ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa Katalonian asvalttikisassa, mutta ranskalaisässä suuntasi nopeasti katseensa tulevaan.

– Yritän pitää mielessäni sen, että tein täällä tarvittavan MM-sarjaa varten. Nyt meillä on pieni tauko ennen Monzaa, joten yritämme valmistautua paremmin kisaa varten. On tärkeää lähteä sinne paremmalla fiiliksellä, Ogier painotti.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Katalonian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,390540″ ap mute ]

Lue myös nämä

  • Uusimmat