Toyota-kuljettaja Lappi: Meidän on tutkittava syyt ongelmiin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin saldoksi jäi kahdeksas tila ja useampi rengasrikko viikonloppuna ajetussa Argentiinan MM-rallissa.

Lappi ajoi perjantaiaamun pätkät lähes kärjen tahdissa, mutta sen jälkeen rengasrikot hidastivat Toyotan suomalaiskuskin vauhtia. Lappi jäi lopulta neljä ja puoli minuuttia voiton ottaneesta tallikaveristaan Ott Tänakista.

– Meillä oli todella paljon ongelmia rengasrikkojen vuoksi. Meidän on tutkittava, mistä ongelmat johtuivat. Pystyimme kuitenkin ajamaan kaikki pätkät läpi ja keräämään kokemusta, vaikka meillä oli useita aikaa vieneitä juttuja, ensimmäistä kertaa Argentiinassa kilpaillut Lappi sanoi.

– Rallista jäi käteen myös positiivisia asioita. Vauhtini oli jopa parempi kuin odotin. Sekin auttoi, että meillä näytti olevan kisan paras auto. Ott hallitsi koko rallia, joten onnittelut hänelle voitosta, Lappi lisäsi.

Lappi on MM-pisteissä seitsemäntenä kauden viiden ensimmäisen rallin jälkeen. Lappi antoi alkukaudella tasoitusta vastustajilleen, sillä hän ei ollut aiemmin ajanut yhdessäkään kilpailussa WRC-kalustolla. Seuraavasta osakilpailusta lähtien Lappi pääsee ajamaan tutummilla erikoiskokeilla Yaris WRC:llä.

Kauden seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa toukokuun puolivälin jälkeen.

Lue myös nämä