Toyota käynnistää uuden projektin – Mikko Hirvonen isossa roolissa

Toyotan rallitiimi etsii jälleen uusia kuljettajia ja kartanlukijoita Japanista.
Toyota etsii taas kuljettajia ja karttureita Japanista.
Toyota etsii taas kuljettajia ja karttureita Japanista. Mikko Hirvosella on projektissa suuri rooli.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racing on käynnistämässä jälleen uuden ohjelman, minkä tavoitteena on löytää uusia kuljettajia ja kartanlukijoita rallin MM-sarjaan.

Toyota käynnisti WRC Challenge-ohjelman ensi kertaa jo vuonna 2015 ennen kuin valmistaja palasi rallin MM-sarjaan.

Tästä vuonna 2015 perustetusta ohjelmasta Toyota on jo saanut nostettua yhden kuljettajan MM-sarjan pääluokkaan. Takamoto Katsuta ajaa tällä kaudella jo kaikki kilpailut ja hänen kehityksensä on ollut lupaavaa. Katsuta on noussut rallin MM-sarjassa viisi kertaa palkintokorokkeelle.

Katsutan jalanjäljissä ovat seuranneet Hikaru Kogure ja Yuki Yamamoto. He ovat ajaneet jo tällä kaudella tallin Rally2-autoja ja kaksikko kerryttää arvokasta kokemusta tällä kaudella myös rallin EM-sarjan puolella.

Niin kutsuttuun kolmanteen sukupolveen kuuluvat puolestaan Masataro Goto ja Takumi Matsushita. He ovat päässeet harjoittelemaan jo Suomessa ja kaksikon on tarkoitus debytoida tänä vuonna Euroopassa Rally4-autoilla.

Neljättä sukupolvea aletaan hakemaan lokakuussa. Hakemuksia otetaan vastaan heinäkuun ensimmäisestä päivästä alkaen. Toyota järjestää ehdokkaille koeajotapahtuman Fuji Speedwaylla ja sopivia ehdokkaita seulotaan jopa sadan kuljettajan joukosta. Valitut kuljettajat pääsevät sitten näyttämään vielä taitojaan Suomessa tämän vuoden joulukuussa.

Toyota järjestää myös karttureille samankaltaisen ohjelman. Halukkaille kartanlukijoille järjestetään haastattelutilaisuus ja lopulliset valinnat tehdään Japanissa lokakuun lopussa.

Valituksi tulleet kartanlukijat ja kuljettajat aloittavat vuoden 2025 alussa Toyotan kuljettajaohjelmassa. Tallin tavoitteena on tietysti löytää kuljettajia ja karttureita, jotka voisivat tulevaisuudessa kantaa japanilaisvalmistajan värejä rallin MM-sarjassa.

Uudet kyvyt saavat parasta mahdollista opetusta, sillä uusia kykyjä valmentaa rallin MM-sarjassa vuosikausia ajanut Mikko Hirvonen.

– Halusimme käynnistää tällaisen ohjelman toisena vuotena putkeen, sillä haluamme antaa mahdollisuuden mahdollisimman monelle nuorelle, Hirvonen sanoi Toyotan tiedotteessa.

– Viime vuoden valintatapa oli erittäin hyvä kokemus meidän tiimillemme ja löysimme useita hyvin lupaavia kykyjä sitä kautta, Hirvonen jatkoi.

Hirvosella riittää projektissa työnsarkaa, sillä kuljettajaohjelmaan valitut ovat yleensä vielä varsin vihreitä. Joskin hyvin kehityskelpoisia yksilöitä.

– Toivotamme tervetulleeksi kaikki sellaiset hakijat, joilla olisi muuten vaikeuksia päästä näin korkealle moottoriurheilussa ilman tätä mahdollisuutta. Itseasiassa kolmannen sukupolven hakijoilla oli varsin rajallinen kokemus ennen ohjelmaan tuloa, mutta olemme saaneet kohdata urheilijoita, joilla on todella korkea potentiaali, Hirvonen taustoitti.

Toyota on rakentamassa Laukaan rajalle Keski-Suomeen suurta teknologiakeskusta. Alueelle on tulossa myös testialue, mitä voidaan varmasti hyödyntää tulevaisuudessa myös nuorten lupausten koulimisessa. Tämän lisäksi japanilaisvalmistajalla on Suomessa myös vielä erillinen testialue.

Lue myös nämä

  • Uusimmat