Quantcast

”Tosi hyvin salattu, jos niin käy” – Esapekka Lapilta ja Sebastien Ogierilta arvio Tänakin tulevaisuudesta

Rallin MM-sarjan kuljettajamarkkinoilla saatetaan nähdä isoja liikahduksia loppukauden aikana. Merkittävin palanen on Hyundain Ott Tänak.
Ott Tänak
Ott Tänak saavutti Toyotalla maailmanmestaruuden vuonna 2019. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin on arveltu vaihtavan maisemaa kuluvan kauden jälkeen, vaikka virolaiskuljettajalla on Hyundain kanssa sopimus ensi kaudesta. Vuoden 2019 maailmanmestari on mollannut toistuvasti tiiminsä autoa, jolla on kuitenkin otettu MM-osakilpailuvoitto kolmessa viime rallissa.

Lue myös: Ott Tänakin kommentti särähti korvassa – ja kovaa

Tänakin nimi on spekulaatioissa yhdistetty M-Sport Fordiin ja hurjimmissa huhuissa virolaista on tuotu takaisin Toyotalle.

– Se on tosi hyvin salattu, jos niin käy. En usko yhtään siihen, Toyota-kuljettaja Lappi sanoo suoraan.

Lapin nykyinen sopimus umpeutuu tämän vuoden lopussa, ja pieksämäkeläinen käy parhaillaan neuvotteluita jatkopaperista Toyotan kanssa. Jos Tänak olisi suuntaamassa Toyotalle, sillä voisi olla vaikutuksensa Lapin suunnitelmiin.

– Minua ei huolestuta pätkääkään se homma, Lappi alleviivaa.

Lue myös: Esapekka Lapilta loistavia uutisia – ”Tilanne on mielestäni hyvä”

Lapin kanssa Toyotan kolmosautoa jakava Sebastien Ogier on seurannut sivusta Tänakin ympärillä liikkuvia huhuja. Ogierin mukaan Tänakin lähtö Hyundailta saattaa toteutua.

– Se on totta, ettei hän vaikuta kovinkaan tyytyväiseltä. Ehkä hänelle löytyy jokin toinen vaihtoehto, missä hän voisi esiintyä paremmin, Ogier pyörittelee.

– Mutta en tiedä tilanteesta enempää, minulla ei ole mitään sisäpiirin tietoa. Eiköhän tämä selviä pian, ranskalaistähti lisäsi.

Tänak on MM-sarjassa toisena ennen kauden kolmea viimeistä osakilpailua. Hyundai-tähti on käytännössä Toyotan Kalle Rovanperän ainoa uhkaaja tämän vuoden mestaruuskamppailussa.

Rovanperällä on MM-sarjassa yhä 53 pisteen etumatka Tänakiin. Seuraava osakilpailu ajetaan Uudessa-Seelannissa, jossa suomalaiskuskilla on mahdollisuus varmistaa uransa ensimmäinen maailmanmestaruus.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alta kooste Kreikan MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat