Toomas Heikkinen voitti uuden rallicross-sarjan avauskilpailun

Toomas Heikkinen
Toomas Heikkinen dominoi TitansRX-sarjan avauskisaa. Kuva: MJP Productions
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toomas ”Topi” Heikkinen on voittanut uuden TitansRX-sarjan avauskilpailun Ranskan Essayssa. Heikkinen oli myös alkuerissä sekä semifinaalissa ykkönen, joten voitto meni täysin oikeaan osoitteeseen. 

Heikkinen starttasi finaaliin paalupaikalta, eikä antanut muille mahdollisuuksia. Toiseksi kauden avauskisassa sijoittui ruotsalainen Kevin Hansen. Hansenin veljeksistä MM-kärki Timmy putosi jo välierissä. Kolmanneksi ja podiumille ylsi myös ranskalainen Jerome Grosset-Janin.

– Ei se ole ihan helppoa naulata kaikkia lähtöjä, kun joka jätkällä on samanlainen auto. Tämä oli kovan työn takana, mutta huomenna hommat jatkuvat, Heikkinen totesi TitansRX:n YouTube striimissä.

– Finaalissa lähtö oli se kaikkein tärkein juttu. Keskityin vain omiin asioihini. Alkuerissä minulla oli huonoja startteja, mutta nyt sujui paremmin.

Rallin MM-sarjasta tuttu Uuden-Seelannin Hayden Paddon osoitti rattimiehen taitoja myös radalla. Paddon oli Essayn viikonlopun avauskisassa neljäs.

Essayssa ajetaan sunnuntaina vielä toinen kilpailu alkuerineen ja välierineen. Yhteensä TitansRX-sarja käsittää viisi kahden kisan viikonloppua sekä finaalin Saksan Esteringissä lokakuun loppupuolella.

TitansRX, Essay Ranska, 1. finaalin tulokset:
1. Toomas Heikkinen FIN
2. Kevin Hansen SWE
3. Jerome Grosset-Janin FRA
4. Hayden Paddon NZL
5. Andreas Steffen GER
6. Ronny Wechselberger GER
Pisteet 1/12 osakilpailua:

1. Heikkinen          25
2. Kevin Hansen   22
3. Grosset-Janin   20
4. Paddon               18
5.  Steffen               16
6.  Wechselberger 14

Lue myös nämä

  • Uusimmat