Quantcast

Toni Herranen intoa täynnä Rovaniemen SM-avaukseen – ”Kunhan vain pääsisi jo vetämään”

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 18-vuotias Toni Herranen starttaa uransa kolmanteen rallin SM-kauteen intoa täynnä. Kauden avauskisa Arctic Lapland -ralli on jo Herraselle nuoresta iästä huolimatta varsin tuttu.

Jäälistä kotoisin oleva Herranen on ehtinyt valmistautua alkavaan kauteen huolellisesti. Testikilometrejä on kasassa runsaasti, ja nuottiakin on ehditty hioa kuntoon ennen avauskilpailua. Kartanlukijan paikalla istuu kahdelta edelliskaudelta tuttu Sebastian Virtanen.

– On erittäin odottavat fiilikset avausviikonlopun suhteen. Kunhan vain pääsisi jo vetämään, Herranen lataa.

Herrasella on edessään jo neljäs ralli Rovaniemen ympäristössä.

– Totta kai on helpompi lähteä taas yhtä starttia kokeneempana, kun tietää mitä odottaa. Mutta täytyy muistaa, että varsinkin tämä ralli on erittäin pitkä ja haastava.

– Reitti on hieno, kuten aina. Suurin osa näistä on itselle jo ennestään tuttuja pätkiä. Nyt on tosin tulossa renkaille kova ralli, kun teissä ei ole juurikaan pohjia. Penkkaa löytyy silti normaaliin malliin, Herranen kertoo.

Nuorukainen on asettanut itselleen selkeät tavoitteet. SM4-luokan voitosta lähdetään taistelemaan kauden jokaisessa kilpailussa. Autona on jo viime kaudelta tuttu Ford Fiesta Rally4.

– Paljon on uusia nimiä luokassa, joten vauhtia on vielä vaikea ennustaa. Mutta varmasti saa mennä kovaa, mikäli voitosta haluaa ajaa. Ja tietenkin voittoja lähdetään jahtaamaan, Herranen lupaa.

Kaksipäiväinen Rovaniemen Arctic Lapland -ralli käynnistyy tänään perjantaina viidellä erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan toiset viisi erikoiskoetta.

Lue myös nämä