Quantcast

Toni Gardemeisterilla syytä juhlaan – ”Todella hienoa saada tällainen tulos”

Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen
Eerik Pietarinen ja Juhana Raitanen. Kuva: Hannu Rainamo/Hannuphoto
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Enset SM-ralli ajettiin lauantaina Sastamalan ja Huittisten maisemissa. TGS Wordwide sai jatkaa jo Suomen MM-rallista tuttua mestaruusjuhlintaa rallipäivän päätteeksi.

Kauden toiseksi viimeinen SM-ralli oli TGS Worldwide -tiimin sekä tiimin kuljettajan Eerik Pietarisen juhlaa. TGS Worldwide turvasi tiimien Suomen mestaruuden nimiinsä, ja Pietarinen ajoi itsensä Sastamalan voiton myötä SM1-luokan mestariksi. Tiimipäällikkö Toni Gardemeister oli ensihämmennyksen ohella iloinen suojattiensa saavutuksista.

– Hienolta tuntuu voittaa, ei ole hirveästi ehtinyt vielä edes miettiä tätä. Todella hienoa saada tällainen tulos, kun ensimmäistä kertaa ilmoittauduttiin SM-sarjaan. Todella hienoa myös Eerikille, kun varmisti mestaruuden, iloitsee Gardemeister.

Pietarinen kiitteli vuolain sanoin tiimiään mestaruuskaudestaan ja kertoi saaneensa myös tärkeää oppia tulevaisuutta varten.

– Tiimillä on ollut tässä todella iso merkitys. Olen pystynyt keskittymään täysin ajamiseen, kun on ammattitiimi ja huipputekijät ympärillä. Lisäksi olen saanut hyviä neuvoja esimerkiksi auton säätämiseen, mikä on ollut varmasti yksi menestystekijä, kehuu Pietarinen.

Kaksoisvoitto kariutui viimeiselle erikoiskokeelle

Kristian Kiviniemi oli lähellä tuoda kaksoisvoiton tiimille lauantain rallista, mutta viimeisen erikoiskokeen startti koitui miehen kakkossijan kohtaloksi. Kiviniemen auto sammui lähdössä, ja mies putosi menetettyjen sekuntien vuoksi viidenneksi.

– Harmittaa Kristianin puolesta. Männyn Markolla taisi olla myös jotain ongelmaa lopussa, Gardemeister kertaa.

Gardemeister kehui tiimin uuden tulokkaan Samuli Vuorisalon menoa R2-luokassa. Myös tiimin nimen alla ajanut Henrik Pietarinen kiidätti menopelinsä SM2-luokan voittoon, ja SM1-debyyttiään ajanut Ville Pynnönen näytti reipasta menoa etenkin viimeisellä asvalttierikoiskokeella. Heinäkuun kolarin jälkeen ralliteille palannut Pasi Lyytikäinen oli 11:s SM1-luokassa.

– Samuli ajoi hyvin ja tasaisesti kolmanneksi omassa luokassaan. Ei ihan riittänyt kärkivauhtiin, mutta hyvä ajo. Henrik voitti SM2-luokan tasa-ajalla Jarkko Nikaraan nähden. Vaikka aika oli molemmilla sama, Henrikillä oli parempi ensimmäinen pätkä, joten hän voitti luokan. Myös Villen ajo näytti todella hyvältä varsinkin viimeisellä pätkällä, Gardemeister kommentoi.

TGS Worldwide suuntaa seuraavaksi Varsinais-Suomen maisemiin, kun seuraava osakilpailu SM TeijoTalot -ralli ajetaan Turun ja Salon ympäristössä 28.-29. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat