Tommi Mäkisen WRC-tiimin ja tähtikuljettaja Tänakin välillä yhä vääntöä

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ott Tänakin tulevaisuuden kuviot ovat puhuttaneet rallin MM-sarjassa alkukesästä lähtien.

Tänakin sopimus Tommi Mäkisen johtaman Toyotan WRC-tiimin kanssa on katkolla kuluvan kauden lopussa. MM-sarjaa johtava Tänak kertoi jo hyvissä ajoin, että hän haluaa päättää jatkostaan ennen elokuista Suomen MM-rallia. Tänakin aikataulu petti pahemman kerran, sillä virolaistähden tulevaisuus on yhä kysymysmerkki.

Tänakin perässä oli useampikin talli. Toyotan lisäksi häntä kosiskelivat Hyundai ja M-Sport Ford. Syyskuussa Hyundain ja M-Sportin leiristä tuli kuitenkin viestiä, että neuvottelut Tänakin kanssa ovat päättyneet.

Jatko Toyotalla on todennäköisin vaihtoehto Tänakille, mutta tästäkään huolimatta osapuolet eivät ole päässeet sopimukseen. Vääntö jatkuu edelleen.

– Tämä on ollut vaikeaa. Luulin, että tämä hoituisi helposti ja teen vain päätöksen. Mutta jostain syystä tämä ei ole niin suorasukainen juttu. Tilanne on vielä täysin auki, Tänak kertoi Rallit.fille ennen torstai-iltana alkavaa Walesin MM-rallia.

– Minulla ei ole mitään hajua, onko minulla muita vaihtoehtoja Toyotan lisäksi. Mutta kun päätös on tehty ja allekirjoitus on paperissa, siitä tiedotetaan välittömästi, Tänak lisäsi.

Katso alta ennakko Walesin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tiettävästi Tänak ja Toyota vääntävät sopimuksen yksityiskohdista. MM-sarjan tämän hetken kuumimmalla kuljettajalla on tuntuvan palkankorotuksen lisäksi muitakin toiveita, jotka hän haluaa sisällyttää sopimukseen.

– Minulla ei ole vaikeuksia pistää nimeä paperiin, jos pääsemme sopuun siitä, mitä teemme tulevaisuudessa. Voin sanoa, että tilanne ei ole jumissa minun puoleltani.

Tänakin puolelta sopimusneuvotteluita on pääasiassa hoitanut entinen huippukuljettaja Markko Märtin.

– Onneksi minulla hyvä ystävä auttamassa. Markko tekee hyvää työtä, joten minun ei ole tarvinnut ottaa paineita tästä.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen suhtautuu asiaan rennosti, vaikka tilanne junnaa edelleen paikoillaan.

– Ott ei ole vissiin joutanut miettimään näitä asioita ja sitä, milloin hän haluaa lähteä allekirjoittamaan sopimuksia. Ajetaan nyt rallia toistaiseksi. Ei meillä varmaan ole sen suurempia asioita vaan pikemminkin pieniä asioita, joista vielä keskustellaan, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

Voiko tästä siis vetää sen johtopäätöksen, että hiotte yhä sopimuksen yksityiskohtia, ja jossain vaiheessa Ott pistää nimensä Toyotan sopimukseen?

– Voisin sanoa näin, että tässä vaiheessa kautta vaihtoehdot alkavat käydä vähiin. Tässä vaiheessa kaikki tiimit ja kuljettajat haluavat tehdä jatkosuunnitelmia. Toki vuoden loppuun on vielä aikaa, mutta kautta on enää kolme kisaa jäljellä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat