Tommi Mäkisen uusi kultakimpale napauttaa Hyundain rallitallia – ”Meidän tiimi ei tekisi samalla tavalla”

Elfyn Evans Toyota. Kuva: Gazoo Racing WRT

Toyotan Elfyn Evans nousi kauden kolmen ensimmäisen rallin myötä yhdeksi tämän vuoden potentiaalisimmista mestarisuosikeista. Walesilainen oli kauden avanneessa Monte Carlon rallissa kolmas ja ykkönen Ruotsin rallissa helmikuussa.

Maaliskuun alun Meksikon rallissa MM-sarjaa johtanut Evans joutui auraamaan tietä. Tämä sopii Tommi Mäkisen uudelle tähdelle, mutta muu lähtöpaikoilla taktikointi sapettaa Evansia.

Esimerkiksi Meksikossa Hyundai taktikoi laittamalla Thierry Neuvillen ottamaan aikasakon, jonka turvin belgialainen aurasi tietä tallikaverilleen Ott Tänakille, jolla oli vielä mahdollisuuksia rallin voittokamppailussa. Vastaavia temppuja Andrea Adamon miehistö teki myös viime kaudella.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

– Sääntöjä kannattaisi tarkastella huolellisesti. Älkää ymmärtäkö minua väärin, en ole mitenkään katkera Hyundaille. Säännöt tekevät asiat mahdollisiksi, mutta meidän tiimi ei tekisi samalla tavalla, Evans vakuuttaa DirtFishin sivuilla.

– Homma olisi aika helppo korjata. Jos kuski, joka on keskeyttänyt edellisenä päivänä, ei voi startata omalla lähtöpaikallaan, niin sitten yksinkertaisesti vaan joutuu porukan hännille. Jos on todellinen ongelma avauspäivänä, niin ei ole mitään väliä, vaikka auraa tietä kaksi seuraavaa päivää, Evans puhisee.

Hyundai-pomo Adamo on tunnettu kovista peliliikkeistään. Hänen mukaansa homma toimii, kun sääntöjä ei rikota.

– Minä luen sääntöjä ja hyväksyn ne säännöt, jotka ovat olemassa, Adamo totesi omaan tyyliinsä.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö