Tommi Mäkisen tiimin uusi tähti ei yllättynyt huippuvauhdistaan – ”Pystyin nauttimaan ajamisesta”

Elfyn Evans. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota-kuski Elfyn Evans oli Monte Carlon MM-rallin suurin yllättäjä perjantaina. Evans on kahdeksan erikoiskokeen jälkeen kisassa toisena vain 1,2 sekuntia rallia johtavaa tallikaveriaan Sebastien Ogieria perässä.

Evansille itselleen loistava vauhti ei tullut yllätyksenä.

– Aina sitä on vähän epäileväinen, kun on uudessa autossa. Jo testeissä sain kuitenkin hyvän luoton ja fiiliksen autoon. Me toivoimme, että se olisi hyvä myös kisaolosuhteissa, mutta ei sitä voi koskaan varmaksi sanoa. Me olemme pystyneet sopeutumaan uuteen autoon nopeasti, Evans selvitti.

– Varsinkin aamun lenkki oli tosi hyvä. Sain hyvän luoton autoon ja pystyin nauttimaan sekä rentoutumaan. Huollossa emme muuttaneet oikeastaan mitään. Rengasvalintani ei ollut ehkä paras mahdollinen iltapäivällä, Evans jatkoi.

Katso alta tallipomo Tommi Mäkisen mietteet perjantain ajopäivän jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

 

Walesilaiskuski on osoittanut, että Toyotan ratissa miehellä on eväitä taistella kisojen voitoista MM-sarjan kärkinimiä Ogieria, Thierry Neuvillea ja Ott Tänakia vastaan.

– Olen todella tyytyväinen, miten auto toimii. Olen ehkä itsekin kehittynyt. Varmasti tämä vauhti on vähän molempien yhdistelmää. Pitää pysytellä omassa pelisuunnitelmassa huomenna, Evans sanoi.

– En ajattele vielä voittoa tai että taistelen siitä. Keskityn vain yhteen pätkään kerrallaan. Yleisesti ottaen olen ihan tyytyväinen, miten hyvin on mennyt tähän asti.

Ogierin päivä oli käänteinen tiimitoveriin nähden. Aamulla ranskalaistähti ei pystynyt vastaamaan Evansin vauhtiin, mutta iltapäivällä kuusinkertainen mestari kiri rinnalle ja niukasti ohi.

– Aamulla en tuntenut oloani luottavaiseksi ja olin vähän liian varovainen. Sitä kautta en päässyt hyvään rytmiin. Iltapäiväksi teimme säätöjä ja fiilis parani, Ogier summasi.

– Pelkäsimme, että meidän rengasvalinta ei ole optimaali, mutta lopulta se oli ihan hyvä. Toisella lenkillä oli paljon kuivempaa kuin luulimme. Erot ovat yhä tosi pieniä, mutta on tietenkin kiva johtaa rallia.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö