Tommi Mäkisen tiimillä paljon kirittävää lauantaina – ”Mitä tahansa voi tapahtua”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtamalla Toyotan rallitallilla oli murheellinen päivä Turkin MM-osakilpailussa perjantaina. 

Puuppolan paronin kuskit löytyvät seitsemän erikoiskokeen jälkeen sijoilta 7-9. Tiimin ykköstykki, MM-sarjaa johtava Ott Tänak kärsi rengasrikosta, mutta vauhtia hidasti myös ensimmäinen lähtöpaikka.

Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke olivat vielä aamupäivän jälkeen taistelussa mukana, mutta Latvalan rengasrikko sekä molempien kuskien ongelmat kahdeksannella erikoiskokeella tiputtivat osakkeita. Kaikki Toyota-kuskit ovat jääneet kärjestä yli puolitoista minuuttia.

– Ei ollut helppo päivä. Kaikki meni ihan hyvin aamulla, vaikka Ott tosin kärsi lähtöpaikastaan. Me tiesimme, että se on hankalaa. Iltapäivällä Ott kärsi vielä rengasrikon ja nyt tilanne on vähän vaikeampi hänen osaltaan, Mäkinen jutteli.

– Kris ja Jari-Matti menettivät myös paljon aikaa samalla pätkällä (ek8 Cetibeli). Tiesimme, että iltapäivllä sataa, mutta se oli rankempaa kuin olimme ajatelleet.

Mäkinen ei kuitenkaan heitä kirvestä kaivoon, vaikka perjantain jälkeen kaikki pahimman kilpakumppanin Hyundain kuskit ovat Toyotan miehistöjä edellä.

– Kuten olemme nähneet jo tänä vuonna sekä viime kerralla myös, niin mitä tahansa voi tapahtua tässä rallissa. Meidän on jatkossa huolehdittava siitä, ettei enempää ongelmia tule, Mäkinen vaati.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö