Tommi Mäkisen suunnitelmissa satelliittitalli

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan WRC-tallin haastajaohjelmaan kuuluva Takamoto Katsuta päässee ensi kaudella ajamaan säännöllisesti Toyota Yaris WRC -autolla rallin MM-sarjassa.

Katsuta on ajanut tällä kaudella Yariksella jo kahdessa SM-rallissa ja lisäksi hän starttaa Toyotan WRC-autolla vielä Saksan ja Katalonian MM-ralleihin sekä Japanin rallin testikilpailuun. Katsutan pääohjelma on kuitenkin ollut MM-sarjan WRC2-luokassa, missä hän on kilpaillut Ford Fiesta R5 -autolla.

Tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo, että Toyotan suunnitelmissa on ajattaa japanilaiskuljettaja Katsutaa satelliittitallissa ensi kaudella.

– Olemme käyneet paljon keskusteluita ”Takan” tulevaisuudesta, hänen kokemuksestaan ja siitä, missä hän on nyt. Olemme nähneet, että paikoin hän pärjää erittäin hyvin, mutta välillä taso heittelehtii. Hän tietää sen, Mäkinen kertoi Motorsport News -lehdelle.

– Olemme keskustelleet, miten jatkamme hänen kanssaan ja kerrytämme hänelle enemmän kokemusta. Voisimme laittaa hänet Yaris WRC -autoon (osana tehdastiimiä), mutta toisiko se liikaa paineita? Se voisi vähentää paineita, jos hän olisi satelliittitiimissä erinäköisen auton kanssa. Se ei ole helpoin tie, jos laittaisimme hänet suoraan neljänteen tehdastiimin autoon, Mäkinen lisäsi.

Tiettävästi Kalle Rovanperä on siirtymässä kuluvan kauden jälkeen Mäkisen johtamaan Toyota-miehistöön. Mäkinen ei kommentoinut sitä, voisiko Rovanperä liittyä satelliittitiimiin Katsutan seuraksi. Toyota ei ole vielä vahvistanut Rovanperän tuloa talliin, ja Mäkinenkin on kiistänyt tiedot, joiden mukaan asiasta olisi jo sovittu.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan ensi viikolla Saksassa, missä Katsuta ajaa ensimmäistä kertaa MM-erikoiskokeilla WRC-autolla.

Kauden seuraava MM-ralli ajetaan 22.-25. elokuuta. Katso alta video, mitä Saksan MM-rallissa on luvassa!

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja