Quantcast

Tommi Mäkisen pokka petti totaalisesti: ”Nyt Petter puhuu omiaan”

Tommi Mäkinen siivitti Toyotan WRC-tallin nopeasti menestyksen tielle rallin MM-sarjassa.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mäkinen sai Toyotan WRC-projektin vedettäväkseen Puuppolaan vuonna 2015. Tiimi debytoi MM-sarjassa kaudella 2017 ja heti kauden toisessa osakilpailussa Ruotsissa Jari-Matti Latvala ajoi Toyota Yaris WRC:llä ykköseksi.

Mäkinen toimi Toyotan tallipäällikkönä vuoden 2020 loppuun saakka. Mäkisen vetovastuun aikana japanilaisvalmistaja saavutti kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta ja yhden valmistajien MM-tittelin.

Mäkisen entinen kilpakumppani ja tallitoveri Petter Solberg kertoi hiljattain ruotsalaiselle Värmlands Folkbladet -lehdelle, että hän oli lähellä saada Toyotan rallitoiminnot vedettäväkseen, mutta lopulta valinta kohdistui Mäkiseen.

– Olin käynyt tapaamassa Toyotan väkeä Saksassa, mutta Tommi sai diilin. Minä olin vähän liian ajoissa homman suhteen, Solberg sanoi.

Lue myös: Petter Solbergilla huimat suunnitelmat rallin MM-sarjaan – Tommi Mäkinen nappasi edellisen projektin nenän edestä

Mäkisellä ei pitänyt pokka, kun hän kuuli Rallit.filtä Solbergin lausunnosta.

– Heh heh heh! Ei se ole varmaan ikinä edes keskustellut siitä asiasta, Mäkinen hekotteli.

Suomalaismestari tuntee hyvin Solbergin, jonka tallikaverina hän ajoi Subarulla vuosina 2002-03.

– Nyt Petter puhuu vähän omiaan. Projektihan oli tarkoitus vetää Saksassa, mutta Toyotan pääjohtaja (Akio Toyoda) halusi, että mä lähden vetämään projektia. Jossain kohtaa he sanoivat, että tehkää se täällä Suomessa, Mäkinen kertasi.

– Siinä oli vähän sellaista, että Saksan pää ei olisi halunnut minua sinne vetämään. Sen takia Japanista tuli päätös, että tehkää se sitten täällä.

Toyota lunasti WRC-rallitoiminnot Mäkiseltä kauden 2020 jälkeen. Mäkisestä tuli sen jälkeen virallisesti Toyotan moottoriurheiluosaston neuvonantaja, mutta hommat ovat olleet vähissä.

Tänä vuonna Mäkinen vieraili Belgian ja Japanin MM-ralleissa.

– Koronakin tuli ja pätkäytti kaikki jumiin. Japani on nyt alkanut aueta, mutta seurataan nyt tilannetta. Kyllä meillä puhetta on ollut, mutta kaikilla on ollut vähän kiirettä, emmekä ole kerenneet vielä sopimaan, mitä teemme ensi vuonna ja siitä eteenpäin, Mäkinen totesi.

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa joulukuussa Keski-Suomessa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat