Tommi Mäkiseltä ylisanoja Ott Tänakille – ”Näen hänessä itseni 20 vuotta sitten”

Ott Tänak ja Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli nousi valmistajien MM-sarjan kärkeen, kun Ott Tänak juhli voittoa Ruotsin rallissa. Myös Kris Meeke toi tiimille muutaman pisteen sijoittumalla kuudenneksi.

– Ott todella dominoi koko viikonloppua. Hän näytti kaikille, että pystyy ajamaan haastavissa olosuhteissa. Hän on äärimmäisen vahva tällä hetkellä. Kun katson häntä, niin näen itseni 20 vuotta sitten, kun keskityin voittamaan mestaruutta, Mäkinen sanoi.

– Olosuhteet olivat hankalat, ei lähelläkään normaalia talvirallia. Ott hallitsi ne olosuhteet. Minä en ollut yhtään hermostunut. Tiesin, mihin hän pystyy, Mäkinen jatkoi.

Tänakille Ruotsin kisa oli täysosuma, kun virolainen juhli myös Power Stage -erikoiskokeen voittoa saalistaen viisi ylimääräistä MM-pistettä. Toyota johtaa valmistajien sarjaa yhden pisteen erolla ennen Hyundaita. Tänak on puolestaan piikkipaikalla kuljettajien taulukossa seitsemän pisteen erolla ennen Hyundai-kuski Thierry Neuvillea.

– Koko kisan ajan oli Ottilla homma hanskassa. Ei tarvinnut yhtään ihmetellä. Perjantaina näki jo, mihin hän kykenee, kun pystyi niin hyvin ajamaan lähtöpaikkaan nähden. Hän vain katsoi ja kontrolloi tilannetta, Mäkinen ylisti.

Tänak ei ehtinyt pitkään juhlia voittoaan. Seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuussa Meksikossa, mutta Tänak testaa kisaa varten heti alkuviikosta.

– Ott lähtee tästä suoraan Osloon ja hyppää koneeseen. Espanjassa alkaa huomenna testit. Ei ole paljon breikkiä, Mäkinen naureskeli.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö