Tommi Mäkiseltä selkeä ohjeistus Jari-Matti Latvalalle

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkisen johtaman Toyotan WRC-tiimin kuljettajat ovat pudonneet kärkikamppailusta Turkin MM-rallissa.

Jari-Matti Latvala on parhaana Toyota-kuljettajana kuudentena kymmenen ajetun erikoiskokeen jälkeen. Tallikaveri Kris Meeke on heti Latvalan perässä seitsemäntenä. He ovat jääneet kärkisijalla ajavasta Citroenin Esapekka Lapista yli kaksi ja puoli minuuttia.

Toyotan ykköstähti Ott Tänak joutui puolestaan keskeyttämään elektroniikkavian vuoksi lauantaiaamupäivänä.

Latvala on 25,7 sekunnin päässä viidentenä ajavasta Hyundain Dani Sordosta. Toyotalle olisi äärimmäisen tärkeää, että Latvala ja Meeke pystyisivät haastamaan Sordon, sillä Toyota yrittää jahdata Hyundaita valmistajien MM-sarjassa.

– Jari-Matin pitäisi antaa vähän painetta Sordolle, jotta hän pääsisi Sordosta ohi. Se olisi hyvä juttu. Jollain tavalla meidän molempien autojen pitäisi päästä Sordosta ohi, sitten näyttäisi tilanne meidän kannalta paljon paremmalle, Mäkinen tuumaili Rallit.fille.

– Tuo olikin itse asiassa hyvä huomio. Täytyy tosiaan sanoa pojille, että ajetaan Sordosta ohi, Mäkinen vielä pohti ääneen ideaansa.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Latvala ei yllättynyt, kun hän kuuli Mäkisen ohjeistuksen.

– Näin arvelinkin. Merkkipisteiden kannalta olisi tärkeää päästä Sordon edelle. Ja sitä yritetään, totta kai, Latvala sanoi.

– Meidän pitää saada autoon lisää kääntyvyyttä. Nyt mietitään, vaihdetaanko jouset, jotta saadaan lisää tuntumaa keulaan, Latvala sanoi.

Lauantaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja