Tommi Mäkiseltä muistutus Toyota-kuskeille ennen haastavaa MM-rallia

Tommi Mäkinen. Kuva: Toni Heinonen

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing -talli lähtee sarjajohtajana viikon kuluttua ajettavaan Korsikan MM-ralliin.

Toyota johtaa valmistajien MM-sarjaa kahdeksan pisteen erolla Citroeniin ennen kauden ensimmäistä kunnon asvalttirallia. Toyota-kuljettajista kovimmat odotukset kohdistuvat virolaiseen Ott Tänakiin, joka johtaa kuljettajien MM-sarjaa, mutta myös Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke pystyvät parhaimmillaan taistelemaan kärkisijoista asvaltilla. Latvala voitti Korsikan MM-rallin vuonna 2015.

– Meillä on optimistiset mietteet mahdollisuuksistamme Korsikalla. Viime vuonna esiinnyimme siellä vahvasti, sillä olimme nopeimpia yli puolella erikoiskokeista, tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo.

Korsika on kauden puhtain asvalttikisa, jonka pitkät erikoiskokeet ja lukuisat mutkat tarjoavat erityisen haasteen kuljettajille. Rallissa ajetaan kaikkiaan 14 erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa 347 kilometriä.

– Ralli on erittäin haastava, minkä sain itsekin todeta ajourallani, mutta kaikki kuljettajamme ovat osoittaneet, että he voivat olla nopeita siellä. Erikoiskokeet ovat pitkiä ja niillä on paljon mutkia, joten autoon täytyy olla täysi luotto – muuten aikaa voi mennä reippaasti hukkaan. Sen vuoksi on tärkeää, että auton säädöt ovat kohdallaan, Mäkinen antaa muistutuksen kuljettajilleen.

Autot ja kuskit joutuvat koetukselle ensimmäisenä kilpailupäivänä perjantaina, jolloin ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta pelkällä renkaanvaihdolla.

– Säätöjen on oltava kunnossa varsinkin perjantaina, koska silloin ei ole kunnon päivähuoltoa, jossa voisi tehdä isoja muutoksia. Mutta tiedän, että tiimimme on valmistautunut mahdollisimman hyvin kilpailuun. Toivottavasti saamme jälleen kasaan vahvan viikonlopun, Mäkinen sanoo.

Korsikan MM-ralli käynnistyy ensi viikon perjantaina 29. maaliskuuta.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja