Tommi Mäkisellä syytä myhäilyyn – ”Tilanne ei voisi olla paljoa parempi”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota Gazoo Racing hakee kaksoisvoittoa sunnuntaina päättyvässä Saksan MM-rallissa.

Ott Tänak starttaa selvässä johtoasemassa sunnuntain kolmelle erikoiskokeelle. Mikäli virolaiskuljettajalle ei tule ylimääräistä ohjelmaa päätöspäivänä, hän pääsee juhlimaan toista peräkkäistä voittoaan MM-sarjassa. Samalla hän säilyttäisi mahdollisuutensa maailmanmestaruuskamppailussa.

Tänakin tallikaveri Jari-Matti Latvala nousi lauantain erikoiskokeilla kisan kolmossijalle, ja Esapekka Lappi pitää hallussaan viidettä sijaa.

– Meillä on erittäin hyvät asetelmat rallin viimeiseen päivään, kun kaikki kolme autoamme ovat viiden parhaan joukossa. Tilanne ei voisi olla paljoa parempi, tallipäällikkö Mäkinen myhäili.

Tänak johtaa rallia 43,7 sekunnin erolla Hyundain Dani Sordoon.

– Ott kontrolloi loistavasti paikkaansa kärjessä. Nyt hänellä on reilu johto, ja uskon hänen suoriutuvan tehtävästä, vaikka huomenna ajetaan vielä pitkiä erikoiskokeita.

Latvala on aivan Sordon kannoilla, kuljettajien välinen ero on vain 0,8 sekuntia. Lappikaan ei ole kaukana palkintokorokepaikasta, sillä matkaa Latvalaan on 14,3 sekuntia.

– Jari-Matti selvästi nauttii tiukasta kamppailusta, joka hänellä on Sordoa vastaan. Jari-Matilla ja Esapekalla on saumat nostaa sijoituksiaan sunnuntaina, ja uskon heidän luottavan mahdollisuuksiinsa, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä