Quantcast

Tommi Mäkisellä mieluisat muistot uusista Portugalin pätkistä – ”Viimeksi kun ajettiin, minä voitin”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarja palaa tällä viikolla Eurooppaan, kun torstaina käynnistyy perinteikäs Portugalin osakilpailu. Kisa joka on perinteikkäästi ollut suomalaisten mieleen.

Toyotan rallitallin nykyinen tallipäällikkö Tommi Mäkinen voitti kisan vuonna 2001. Sen jälkeen meni pitkä tovi ennen sinivalkoisia juhlia, kunnes vuonna 2015 ykköstilan valloitti Jari-Matti Latvala.

– Portugalin ralli ei ole normaalisti ollenkaan hassumpi. Se on välillä aika nopeaa ja mukavaa tietä. Tänä vuonna perjantain pätkät ovat kuitenkin kaikille uusia. Viimeksi kun siellä ajettiin, minä voitin rallin vuonna 2001, tallipomo Mäkinen muistelee.

– Me olemme tehneet paljon töitä, jotta olisimme parempia kovissa olosuhteissa. Meillä oli myös hyvät testit, jotka varmasti auttavat.

Portugalin rallin tuorein suomalaisvoittaja Latvala on aloittanut kauden MM-sarjassa vaisusti. Uusi nousu huipulle on aloitettava Portugalin soralta.

– Portugalin kisa muistuttaa tietyiltä osin Argentiinan rallista. Se ei ole normaalisti ihan niin raju renkaille. Nyt me menemme kuitenkin perjantaina Arganiliin, joka oli kuuluisa paikka Portugalin rallissa 1980- ja 1990-luvuilla. Siellä on paljon kiveä ja se voi olla haastavaa, Latvala toteaa.

Katso alta ennakkovideo Portugalin MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,265014″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat