Quantcast

Tommi Mäkinen ylisti Tänakin huikeaa venymistä – ”Hän oli uskomaton”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kuvaili Ott Tänakia ainoastaan ylisanoilla, kun virolaistähti oli sinetöinyt ensimmäisen rallin maailmanmestaruutensa.

Tänak on ollut MM-sarjan ylivoimaisesti nopein kuljettaja tällä kaudella. Vuoteen on mahtunut myös teknisiä ongelmia, joiden vuoksi mestaruuden ratkeaminen siirtyi kauden loppupuolelle.

Tänakilla oli kovat paineet katkaista mestaruuskamppailu sunnuntaina päättyneessä Katalonian MM-rallissa. Sen hän tekikin, kun hän ajoi huikean pohja-ajan kisan päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella ja nousi lopputuloksissa toiseksi.

Lue myös: Ott Tänak teki historiaa – valloitti rallin maailmanmestaruuden ensimmäisenä virolaisena

– Hän oli uskomaton viimeisellä pätkällä, kun hänen piti tehdä kova tulos. Hän näytti vahvuutensa kovissa paikoissa. Olen itse ollut samassa tilanteessa, ja se on tosi raskas paikka. Kukaan ei voi ymmärtää, minkälainen tilanne se on, neljä kertaa mestaruuden voittanut Mäkinen kuvaili.

– Hän hallitsi tilanteen, vaikka se on todella stressaavaa. Nyt hän on mestari ja hän voi tehdä sen uudestaankin, Mäkinen tuumasi.

Katso alta video Tänakin mestaruuden varmistaneesta suorituksesta Kataloniassa sunnuntaina. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,286857″ ap mute ]

 

Tänak on nostanut rutkasti tasoaan viime vuosina. Hän taisteli mestaruudesta myös viime vuonna ensimmäisellä Toyota-kaudellaan, mutta jäi tuolloin kolmanneksi.

– Näin jo tämän kauden aikana, että nyt hän on kova jätkä. Hän oli oppinut viime vuodesta. Silloin hän ei ollut valmis mestariksi, sillä hän halusi ajaa pohja-ajan jokaiselle pätkälle, Mäkinen sanoi.

– Kävimme hänen kanssaan asiat läpi, että jokaisella pätkällä ei tarvitse olla nopein. Näin aikaisessa vaiheessa, että nyt on ihan eri ukko kyseessä. Se oli aistittavissa, että nyt hänellä on kaikki mahdollisuudet.

Lue myös: Toyota-pomo piti Ott Tänakia jännityksessä loppuun asti – ”Haluaisin nyt vain nukkua”

Lue myös: Jari-Matti Latvala hämmästeli Tänakin kypsymistä mestariksi – ”En tiedä, miten hän on sen tehnyt”

Mäkisen johtama Toyota on saavuttanut mestaruuden kahdella perättäisellä kaudella. Viime vuonna tuli valmistajien titteli ja nyt kuljettajien mestaruus. Toyotalla on vielä teoreettiset mahdollisuudet tämän vuoden merkkimestaruuteen, sillä tiimi on 18 pisteen päässä Hyundaista ennen kauden päättävää Australian osakilpailua.

– Viime vuoden merkkimestaruus oli perhanan upea juttu ja tämänkin vuoden tilanne on vielä auki. Henkilökohtainen mestaruus muistetaan kuitenkin aina ja se jää kirkkaimpana kaikkien mieleen. Ottin ensimmäinen mestaruus on nyt ajettu Toyotalla, ja koko tiimi on ollut siinä täysillä mukana, Mäkinen painotti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat