Tommi Mäkinen tuskasteli Latvalan keskeytystä – ”Se oli todella iso pettymys”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan vaisu jakso rallin MM-sarjassa sai jatkoa Sardiniassa. Ott Tänak keskeytti jo perjantaina jäähdytinvian vuoksi ja lauantain ajopäivän viime hetkillä laulukuoroon lensi Jari-Matti Latvala. 

Latvala oli vielä lauantain viimeisen erikoiskokeen jälkeen kiinni kolmannessa tilassa, mutta matka jäi kesken siirtymällä huoltoalueelle. Toyota-pomo Tommi Mäkiselle Latvalan keskeytys oli jättimäinen takaisku.

– Jari-Matin ja Esapekan (Lappi) välillä oli erittäin kova taistelu menossa, ja siksi oli tosi harmi nähdä, mitä Jari-Matille tapahtui viimeisen pätkän jälkeen. Se oli todella iso pettymys, Mäkinen harmitteli.

– Saimme tietää sen, että hänen auton laturi ei toiminut kunnolla, kun hän tuli pätkän maaliin. Toivotaan, että Jari-Matti ja Ott voivat pelastaan meille joitain pisteitä huomenna.

Lappi pitää Toyotan mainetta yllä kolmannella sijallaan. Sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta ja reilut 40 kisakilometriä.

– Esapekka on tehnyt hyvää työtä. Olisi tosi tärkeää, jos hän yltäisi sunnuntaina podiumille, Mäkinen totesi.

Latvala sai keskeytyksensä myötä kymmenen minuutin aikasakon, mutta on silti kokonaistuloksissa kahdeksantena. Tänak on puolestaan yhdeksäs. Rallia johtaa ennen sunnuntain päätöslenkkiä Fordin Sebastien Ogier.

Lue myös nämä