Tommi Mäkinen tsemppasi pettynyttä Lappia: Hyvin pelastettu

Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi
Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen antoi tunnustuksen Esapekka Lapille sunnuntaina päättyneen Korsikan MM-rallin jälkeen.

Lappi ajoi haastavassa asvalttirallissa ensimmäistä kertaa WRC-autolla, mutta suomalaiskuski pystyi lataamaan kisassa neljä pohja-aikaa. Lappi taisteli jopa palkintokorokepaikasta, mutta sunnuntaiaamuna sattunut rengasrikko pudotti hänet kuudenneksi.

Lappi päätti rallin voittamalla Power Stage -erikoiskokeen, mistä hän sai viisi ylimääräistä MM-pistettä. Lappi oli kuitenkin turhautunut saapuessaan maalialueelle Ajaccion kaupunkiin.

– Hyvin pelastettu Power Stagella, Mäkinen tsemppasi suojattiaan.

Mäkisellä ei ollut kuin hyvää sanottavaa Lapin suorituksesta.

– Hän ajoi ihan älyttömän hienosti. Hän oli ensimmäistä kertaa täällä WRC-autolla, ja se on ihan eri juttu. Hän ajoi todella komeasti ja Ott Tänakin kanssa ihan tasaväkisesti ja välillä kovempaakin. Se on kova suoritus, Mäkinen suitsutti Rallit.fille.

Toyota-kuljettajilla oli vaikeuksia rallin avauspäivänä perjantaina, mutta lauantaina ja sunnuntaina varsinkin Tänak ja Lappi olivat kovassa iskussa. Tänak sijoittui kilpailussa lopulta toiseksi. Jari-Matti Latvalan kohtaloksi koitui lauantain ulosajo ja siitä seurannut keskeytys.

– Meillä oli alussa pientä hakemista säätöjen suhteen, mutta teimme pieniä muutoksia, ja sitten pojat löysivät vauhdin. Se kertoo tämän kisan vaikeudesta – jos kaikki ei ole aivan kohdallaan, eroa tulee heti. Periaatteessa Esapekka menetti pelin pelkästään ykkös- ja kolmospätkällä (kahteen kertaan ajettu 49 kilometriä pitkä erikoiskoe), Mäkinen analysoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat