Quantcast

Tommi Mäkinen soitti Latvalalle kesken rallipäivän – ”Ei mitään hätää”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen rauhoitteli puhelimitse Jari-Matti Latvalaa lauantaiaamupäivän lenkillä Saksan MM-rallissa.

Latvala ei saanut nappisuorituksia aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta pysyi yhä mukana kamppailussa kolmossijasta. Toyotan suomalaiskuljettajan vauhti oli hieman paremmalla tasolla, kun Freisenin ja Römerstrassen erikoiskokeet ajettiin toiseen kertaan lyhyen kokoomatauon jälkeen.

Latvala saapui päivän ensimmäiseen huoltoon viidennellä sijalla. Matkaa kolmantena ajavaan Citroenin Sebastien Ogieriin on 7,9 sekuntia.

– Ensimmäiset pätkät eivät menneet kovin hyvin. Onneksi Tommi soitti meille autoon ja sanoi, että ei mitään hätää. Nyt vain rennosti ja hartioita vähän alaspäin. Älä purista niin paljon, sillä vauhti on ollut ihan kohtuullista – kyllä se siitä lähtee, Latvala kertasi Mäkisen viestin.

– Sen jälkeen sain paremmin hommasta kiinni ja keskityin enemmän ajamiseen, Latvala lisäsi.

Iltapäivällä rallikaravaani siirtyy Baumholderin armeija-alueelle, missä tiet ovat paikoin erittäin rajussa kunnossa. Rengasrikon vaara kasvaa huomattavasti aamun lenkkiin verrattuna.

– Jos siellä ajaa liian kovaa, renkaat ylikuumenevat, eikä niitä saa jäähtymään. Toinen ongelma on se, ettei voi myöskään ajaa liian varovaisesti. Siellä ei ole helppoa löytää hyvää ajorytmiä. Pitää luottaa itseensä aika hyvin, että tekee oikeita ratkaisuja, Latvala sanoi.

Katso alta kooste lauantaiaamupäivän tapahtumista. Videolla muun muassa Esapekka Lapin spinnaus ojaan. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,277507″ ap mute ]

 

Lapin Citroenissa radikaaleja muutoksia

Citroenin Esapekka Lappi tuskaili perjantaina autonsa säätöjen kanssa. Iltahuollossa C3 WRC:hen tehtiin radikaaleja muutoksia, jotka Lapin mukaan toimivat paremmin.

– Eilen illalla vaihdettiin uusi takalukko, mitä ei ole ikinä testattu, ja muutettiin keulan geometriaa. Ne olivat sellaisia juttuja, etteivät inssit oikein tykänneet. Toivottavasti he nyt tykkäävät, kun auto toimii, Lappi naurahti.

Lappi kellotti aamun erikoiskokeilla kaksi kakkosaikaa, mutta käväisi kertaalleen myös ojan puolella. Hän on kilpailussa kahdeksantena vain 1,8 sekunnin päässä edellään ajavasta Hyundain Dani Sordosta.

– Pistettiin kisat pystyyn, kun käytiin ojassa. Mutta täällä tilanteita tulee joka pätkällä. Ihme, että ollaan täällä asti, Lappi sanoi.

Lauantaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta Panzerplatten teillä Baumholderissa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat