Tommi Mäkinen puhui mestaruussaumoista – ”Olemme valmistautuneet huolella”

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtamalla Toyota Gazoo Racing -tallilla on mahdollisuudet napata kunnon pistepotti Saksan MM-rallista.

Toyota keräsi eniten pisteitä heinäkuun lopulla Suomessa, ja tallin kannalta pullat ovat hyvin uunissa myös Saksan MM-rallin perjantain erikoiskokeiden jälkeen. Jyväskylässä voiton ottanut Ott Tänak johtaa asvalttikisaa, ja Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi säestävät sijoilla viisi ja seitsemän. Suomalaiskaksikko ei ole kaukana viimeistä palkintokorokepaikkaa pitävästä Thierry Neuvillesta.

Valmistajien MM-sarjassa Toyota on kolmantena. Mäkisen tiimillä on saumat jopa mestaruuteen, sillä eroa kärkitiimi Hyundaihin on vain 27 pistettä.

– Tällä kaudella ajetaan vielä monta rallia, joissa voi tapahtua mitä tahansa. Saksan rallin jälkeen menemme erilaisiin olosuhteisiin, mutta olemme valmistautuneet hyvin kuumaan keliin. Olemme melko luottavaisia, että olemme kilpailukykyisiä seuraavassa rallissa Turkissa, Mäkinen sanoi.

– Mestaruudesta käydään varmasti kova kamppailu. Mutta me yritämme parhaamme, Mäkinen tähdensi.

Mäkinen ei voinut kuin kehua Tänakin suoritusta perjantain erikoiskokeilla. Puuppolalaispomolla oli syytä hehkutukseen, sillä Tänak nakutti peräti viisi pohja-aikaa.

– Sekä auto että kuljettaja olivat iskussa. Ottilla näyttää olevan täysi luotto autoon, ja hänen ajonsa vaikutti helpolta, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä