Tommi Mäkinen peukuttaa Citroenin puolesta – ”Heidän suut ovat olleet vähän mutrussa”

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen ei pistä pahakseen, jos Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi ottavat Citroenille kaksoisvoiton sunnuntaina päättyvässä Turkin MM-rallissa.

Toyota-kuljettajat putosivat lauantaina lopullisesti kärkikamppailusta Marmariksen ympäristössä ajettavassa kilpailussa. Ott Tänak keskeytti elektroniikkavian vuoksi. Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke puolestaan tuskailivat renkaidensa kanssa huonoilla lähtöpaikoilla.

Citroen-kuljettajilla päivä sujui paremmin. Lappi ajoi pitkään ykkösenä, mutta iltapäivällä Ogier nousi niukasti suomalaisen edelle.

Ogier kamppailee yhä kuljettajien maailmanmestaruudesta Toyota-kuljettaja Tänakia ja Hyundain Thierry Neuvillea vastaan. MM-sarjassa kolmantena olevalla Ogierilla on sunnuntaina huikea tilaisuus ottaa kiinni pistejohtaja Tänakia, sillä kärjessä olevilla Citroen-kuljettajilla ei ole uhkaajia lähituntumassa.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Citroenin kaksoisvoitto kuitenkin auttaisi Toyotaa valmistajien mestaruuskamppailussa. Lauantai-illan tuloksilla Hyundai olisi ottamassa Toyotaa isomman pistepotin Turkista, mutta Mäkisen johtama tiimi pysyisi yhä iskuetäisyydeltä.

– Meidän kannalta Citroenin kaksoisvoitto on ihan ok – ja muutenkin. Vihdoin hekin saisivat kunnon tuloksen. Välillä heillä ei ole näyttänyt kovin hyvältä, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

– Heidän suut ovat olleet vähän mutrussa ja jopa niinkin pahasti mutrussa, että alkoi keskusteluita siitä, onko Citroenin ykköskuskilla motivaatiota jatkaa ensi vuonna. Se olisi kaikkein isoin lovi kokonaisuuteen, Mäkinen lisäsi.

Ogier johtaa kilpailua 0,2 sekunnin erolla Lappiin ennen sunnuntaita, jolloin ajetaan neljä erikoiskoetta. Citroen-kuljettajat eivät kamppaile keskenään päätöspäivänä – voitto on pedattu Ogierille.

– Missä tahansa rallissa on vaikeaa päästä maaliin ja Turkissa se on vielä vaikeampaa, koska tämä on rankin ralli. Onneksi sunnuntain erikoiskokeet eivät ole kovin rajussa kunnossa. Tavoitteena on päästä maaliin ja napata muutama lisäpiste Power Stage -erikoiskokeelta, Ogier suunnitteli.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja