Tommi Mäkinen paljasti Toyotan uuden auton aikataulun – Hänniselle luvassa hommia

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyota Gazoo Racingin tallipäällikkö Tommi Mäkinen suunnittelee, että Toyotan tuleva R5-luokituksen auto nähtäisiin rallierikoiskokeilla vuonna 2020.

WRC-tallit ovat panostaneet viime aikoina rutkasti R5-autojen kehitykseen ja rakentamiseen asiakaskäyttöön. Skoda Fabia ja M-Sportin Ford Fiesta R5 ovat olleet näkyvimmin esillä MM-sarjassa, mutta tällä kaudella Citroen ja Volkswagen ovat tuomassa uudet R5-autonsa asiakkaiden saataville, ja Hyundailtakin löytyy oma R5-menopelinsä. Toyotalla ei ole vielä R5-ajokkia, mutta tilanteeseen on tulossa muutos.

– Ennemmin tai myöhemmin haluamme tarjota R5-auton. Tällä hetkellä arvioimme tätä projektia, Mäkinen kertoi saksalaiselle Rallye Magazinille.

Mäkisen mukaan R5-autoja ei rakennettaisi Puuppolassa kuten tallin WRC-autot, vaan talli on seuraamassa M-Sportin esimerkkiä. M-Sportin Ford Fiesta R5 -autot rakennetaan Puolassa.

– Keskitymme Suomessa WRC-autoihin. Haluamme keskittää R5-toiminnot Viroon, Mäkinen paljasti.

Toyota Gazoo Racingilla on jo valmiina aikataulu uutta autoa varten. Mäkisellä on myös mielessään päätestaaja menopelille.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, aloitamme suunnittelun syksyllä, ja Yaris R5 -auton kehitystyö käynnistyy keväällä 2019. Juho Hänninen olisi hyvä testikuljettaja, Mäkinen sanoi.

Hänninen kilpaili viime kaudella Toyotan WRC-tallin kalustolla, mutta täksi kaudeksi hän joutui antamaan tilaa virolaiselle Ott Tänakille.

Lue myös nämä

  • Uusimmat