Tommi Mäkinen lupailee WRC-hommia Jyväskylässä asuvalle japanilaiskuljettajalle

Takamoto Katsuta ja Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta on saanut tällä kaudella ensimaistiaiset Toyota Yaris WRC -autosta. Ensi kaudella Toyotan WRC-auto tulee hänelle vieläkin tutummaksi.

Katsutan, 26, ralliuraa on rakennettu määrätietoisesti Toyotan haastajaohjelmassa, johon kuljettaja on kuulunut useamman vuoden. Katsutan elämä pyörii rallin ympärillä, minkä vuoksi hän asuu Jyväskylän seudulla. Siellä sijaitsee myös Toyotan WRC-tiimin päämaja.

Katsuta debytoi Toyota Yaris WRC:n ratissa talvella Joensuun SM-rallissa ja alkukesästä hän kilpaili Riihimäen SM-rallissa. Molemmissa tuli yleiskilpailun voitto. Hän pääsi ajamaan Yariksella kahdessa kilpailussa myös MM-sarjassa: Saksassa tuli kymmenes tila, Espanjassa hän jäi sijalle 39 tekniikkamurheiden vuoksi.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Katsutalle suunnitellaan kattavampaa MM-ohjelmaa Toyota Yaris WRC:llä kaudelle 2020.

– Japanin päässä ei ole vielä tehty lopullista päätöstä. Hän saattaa ajaa kaikki Euroopan kilpailut ja lisäksi Japanin rallin. Mietimme myös jopa koko sarjan ajattamista, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi rallin MM-sarjan viralliselle nettisivustolle.

Katso alta video Ott Tänakin mestaruuden varmistumisesta Katalonian MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Vaihdelaatikkovika pilasi Katsutan ja kartanlukija Daniel Barrittin kilpailun Kataloniassa viime viikonloppuna. Mäkisen mukaan japanilaiskuljettajan esityksessä näkyi merkkejä kehityksestä.

– Hän oli selvästi nopeampi kuin Saksassa. Lisäksi hän ajoi hyviä aikoja soralla, Mäkinen kehui.

– Nyt hänen pitää parantaa nuottejaan. Datasta näkyy, että joissakin paikoissa hän jarruttaa kahdesti, mutta yleisesti ottaen hän on pärjännyt hyvin.

Satelliittitalli

Suunnitelmissa on, että Katsuta kilpailee ensi kaudella Toyotan tehdastiimin rinnalla niin sanotussa satelliittitallissa. Näin Katsuta voisi keskittyä vain omaan suoritukseensa.

– Haluaisin antaa Katsutalle selkeän työrauhan. Sen vuoksi satelliittitiimi olisi hyvä ratkaisu, tallipomo Mäkinen kertoi Rallit.fille.

– Turha antaa hänelle ylimääräistä painetta, koska kokemusta ei ole juurikaan. Tiedämme, että hänellä on potentiaalia ajaa kovaa, jos potentiaali saadaan rauhassa kaivettua esiin. Mutta siihen tarvitaan aikaa ja työrauha, Mäkinen alleviivasi.

Katsuta ajaa tällä kaudella vielä yhden rallin Yaris WRC -autolla. Hän on mukana ensi viikolla Japanissa, missä ajetaan testikilpailu vuoden 2020 MM-rallia varten.

Lue myös: Kysyimme Tommi Mäkiseltä Tänakiin liittyvistä kohuväitteistä – tallipomo repesi nauruun

Lue myös: Tommi Mäkisen arvio: kaksi pettymystä johti Ott Tänakin lähtöön – ”Paperit olivat allekirjoitusta vaille valmiina”

Lue myös: Ott Tänak vihjaa tallipomon vaikuttaneen päätökseen – ”Se sopii hyvin yhteen minun kunnianhimoni kanssa”

Lue myös: Hyundai-pomo hehkutti ryöstöään Tommi Mäkiseltä – ”Ott on poikkeuksellinen talentti”

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja