Tommi Mäkinen kiinnitti huomiota Citroenin vauhtiin

Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Tommi Mäkinen povaa huikeaa kamppailua torstai-iltana käynnistyvään Walesin MM-ralliin.

Kisaviikonloppu polkaistiin käyntiin testierikoiskokeella torstaiaamuna. Toyotan Kris Meeke oli nopein ennen toisen sijan jakaneita Citroenin Esapekka Lappia ja Sebastien Ogieria sekä Fordin Elfyn Evansia.

Mäkinen kiinnitti huomiota etenkin Citroenin vauhtiin. Ranskalaistiimi oli vahva edellisessä osakilpailussa Turkissa, missä Ogier ja Lappi ottivat kaksoisvoiton. Walesissa on luvassa täysin toisenlaiset olosuhteet mutaisilla teillä. Etenkin Lappi on alleviivannut, ettei Citroen C3 WRC -auto toimi parhaalla mahdollisella tavalla liukkaassa olosuhteessa.

Mutta testipätkällä vauhtia tuntui olevan.

– Tästä tulee varmasti tiukka kilpailu. Ogier ja Lappi ajoivat heti aamusta kovaa. Citroen näyttää toimivan täällä, Mäkinen sanoi Rallit.fille.

Katso alta ennakko Walesin MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Toyotan Yaris WRC -auton pitäisi sopia hyvin walesilaisille metsäteille, mutta Mäkinen odottaa vahvaa esitystä jokaiselta tiimiltä.

– Hyundai toimii täällä, ja Ford on nyt kotonaan. Fordin Elfyn Evans ja Teemu Suninen menevät varmasti kovaa. Tästä tulee yksi kauden tasaisimmista kisoista, Mäkinen ennakoi.

Seuraa Rallit.fitä Facebookissa ja tiedät, mistä rallimaailmassa puhutaan!

Toyota-kuljettaja Ott Tänak starttaa MM-sarjan pistejohtajana torstai-iltana käynnistyvään kilpailuun. Citroenin Sebastien Ogier on 17 pisteen ja Hyundain Thierry Neuville 30 pisteen päässä virolaistähdestä.

Valmistajien MM-sarjassa Hyundai on kärjessä 19 pisteen erolla Toyotaan, joka puolustaa mestaruutta.

– Odotukset tätä kisaa kohtaan ovat korkealla meidän tiimissä, Mäkinen paalutti.

Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi Päätoimittaja