Quantcast

Tommi Mäkinen hämmentyi kysymyksestä, joka koski kuumia kuskihuhuja – ”Katsotaan kuinka hommelit etenevät”

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-tiimin kuljettajavalintoja on odotettu pitkään, mutta Tommi Mäkisen johtama tiimi ei ole julkistanut vielä yhtäkään sopimusta kaudelle 2020.

Toyota koki pahan takaiskun Katalonian MM-rallin jälkeen, kun Hyundai tiedotti tehneensä kaksivuotisen sopimuksen tämän vuoden maailmanmestaruuden voittaneen Ott Tänakin kanssa. Mäkinen oli yrittänyt pitää ykköstähtensä Toyotalla, mutta virolainen päätti vaihtaa leiriä.

Tänakin lähdön varmistuttua Toyotalle on istutettu spekulaatiossa useita kuljettajia. Reilu viikko sitten huhuiltiin, että M-Sport Fordin kuljettaja Elfyn Evans olisi käynyt vierailemassa Mäkisen tiimin päämajalla Keski-Suomessa.

Lue myös: Lähde: Ford-kuljettaja vieraili Tommi Mäkisen luona Puuppolassa

Kävikö Evans tosiaan Puuppolassa? Tallipomo Mäkinen menee hieman hämilleen kuullessaan kysymyksen ja joutuu asettelemaan sanojaan antaessaan vastauksen.

– Ei siitä… Ei kyllä… Tietysti spekulaatiota on monenmoista. Me mennään eteenpäin ja katsotaan, kuinka hommelit etenevät, Mäkinen saa lopulta sanottua Rallit.fille.

Toyota kaipaa miehistöönsä voittoihin kykenevää kuljettajaa. Koko MM-uransa M-Sportin Fordeilla kilpaillut Evans, 30, on saavuttanut yhden osakilpailuvoiton, joka tuli kuljettajan kotirallissa Walesissa vuonna 2017.

Lue myös: Tallipomo Tommi Mäkinen puolsi merkittävää päätöstä – ”Varmasti kerkeämme vielä ajamaan rallia”

”Mielellään näkisin suomalaisen kuljettajan…”

Toyota Gazoo Racing on mielletty suomalaiseksi WRC-talliksi. Toyota Yaris WRC -auto kehitettiin Mäkisen tiluksilla Puuppolassa, ja debyyttikaudella 2017 tallin värejä edustivat Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi. Kaudella 2018 Latvala ja Lappi jatkoivat Toyotalla, mutta tänä vuonna Latvala oli tiimin ainoa suomalaiskuljettaja.

Skodalla WRC2 Pro -luokan mestaruuden voittanut Kalle Rovanperä on yhdistetty vahvasti Toyotalle ensi kaudeksi. Myös Latvala haluaisi jatkaa Yaris WRC:llä MM-sarjassa.

Lue myös: Jari-Matti Latvala lupaa, että hänet nähdään MM-erikoiskokeilla ensi vuonna – ”Sen päätöksen olen tehnyt”

Mahdollista siis on, että ainakin yksi suomalaiskuljettaja nähdään Toyotan ohjaamossa kaudella 2020.

– Mielelläni näkisin jonkun suomalaisen kuljettajan ajavan suomalaisessa tallissa. Mutta meillä ei ole vielä sen suurempia päätöksiä tehty suuntaan tai toiseen. Pyrimme tekemään päätökset mahdollisimman pikaisesti, Mäkinen toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat