Tommi Mäkinen haluaa jatkoa, mutta mitä tekee tiimin ykköskuski? ”Puhumme eri ihmisten kanssa”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Ott Tänak haluaa saada jo keskikesällä varmuuden ensi vuoden työnantajastaan.

Tänakin Toyota-sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen haluaa pitää Tänakin tiimissä, mutta myös M-Sport Fordin pomo Malcolm Wilson on ilmoittanut jahtaavansa virolaistähteä.

Sopimusneuvottelut aloitetaan yleensä vasta loppukesästä, mutta Tänak vahvistaa Rallit.fille, että hän ei halua venyttää asiaa loppukauteen.

– Olemme vielä hyvin aikaisessa vaiheessa, emmekä ole keskustelleet tarkoista yksityiskohdista. Mutta puhumme eri ihmisten kanssa ja mietimme tulevaisuutta, Tänak kertoo.

Rallin MM-sarjassa alkaa puolentoista kuukauden tauko kesäkuun puolivälissä ajettavan Sardinian osakilpailun jälkeen.

– Haluan saada tehtyä asiat siten, että kesälomalla käymme vakavia keskusteluja eri ihmisten kanssa. Juuri nyt meillä on mestaruuskamppailu käynnissä, ja keskityn pelkästään ajamiseen. Kesätauolla voin pitää taukoa ajamisesta ja keskittyä neuvotteluihin. Toivottavasti asiat ovat enemmän tai vähemmän selvillä, kun menemme Suomen MM-ralliin. Sen jälkeen voisin keskittyä pelkästään MM-kamppailuun, Tänak painottaa.

Katso alta kooste Tänakin voittoon päättyneen Chilen MM-rallin huippuhetkistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,262687″ ap mute]

 

Tänak ajaa toista kauttaan Toyotan WRC-tiimissä. Viime kaudella hän taisteli mestaruudesta viimeiseen osakilpailuun saakka, mutta taipui kolmanneksi. Tämän kauden MM-pisteissä virolainen on toisena vain kymmenen pisteen päässä Citroenin Sebastien Ogierista.

Tänak on ollut huippunopea Toyotan Yaris WRC -autolla, mutta yhteisen matkan varrella on ollut ylimääräisiäkin mutkia.

– Yleisesti ottaen olen tyytyväinen siihen, missä olen nyt. Talli tekee loistavaa työtä, ja minulla on hyvät taustajoukot. Mutta tietenkin itselleen etsii aina parasta paikkaa tulevaisuutta varten. Ainoa tavoitteeni on voittaa mestaruuksia tulevaisuudessa. Siksi haluan olla parhaassa mahdollisessa asemassa, Tänak toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat