Tommi Mäkinen haikailee ralliin Ecclestonen kaltaista vahvaa johtajaa,

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

”Autourheilussa on kuuluisa sanonta: jos haluat voittaa, värvää suomalainen”, kansainvälisen autourheiluliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt avasi videotervehdyksensä Autosport Forumissa, jonka suomalaisen autourheilun lajiliitto AKK järjesti tämän viikon keskiviikkona.

Todt huomasi lentävän lauseen paikkansapitävyyden vuonna 2007, kun hän Ferrarin tallipäällikkönä todisti Kimi Räikkösen matkan F1:n maailmanmestariksi.

– Tuo ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta, kun todistin suomalaisten palavan voitonhalun, hän jatkoi.

Teknologian ja turvallisuuden edelläkävijä

Sinivalkoisen liidon turvaaminen olikin Autosport Forumin temaattisessa keskiössä. Nyt ensimmäistä kertaa järjestetty ja vuosittaiseksi suunniteltu seminaari kokosi lajiväen yhteen hiomaan suomalaisen autourheilun visioita.

Perusteet ovat kunnossa, sillä Suomi oli viime vuonna maakohtaisessa vertailussa maailman paras autourheilumaa, kun mittarina käytetään F1:n ja rallin MM-sarjan pisteitä. Neste Ralli Finland on suurin vuosittainen urheilutapahtuma Suomessa.

– AKK:lla on 30 000 jäsentä ja siihen kuuluu 320 seuraa. Suomalaisessa geeniperimässä kulkee rakkaus moottourheilua kohtaan, kommentoi AKK:n hallituksen puheenjohtaja Juhani Pakari.

Samalla hän korosti vauhdin ja vastuullisuuden yhteistä liittoa.

– Moottoriurheilu on keskiössä liikenneturvallisuuden parantamisessa ja uuden teknologian kehittämisessä. Formula 1:ssä käytettävät moottorit ovat tehokkaimpia, mitä maailmasta löytyy. Tästä työstä on hyötyä monella muullakin toimalalla, Pakari muistutti.

Mäkinen: Ecclestone teki valtavan hyvää työtä

Rallilegenda Tommi Mäkinen otti kantaa rallin brändiin ja sen edistämiseen. Yhdeksi tärkeimmistä asioista hän mainitsi intohimoisten johtajien sitouttamisen lajin kehittämiseen.

– Muistan, kuinka Bernie Ecclestonea kritisoitiin etenkin hänen F1-aikakautensa loppua kohden. Minusta hän kuitenkin teki valtavan hyvää työtä. Bernie oli vahva persoona; henkilö, jolla oli unelma. Ehkä tarvitsisimme jonkun hänenlaisensa myös ralliin.

Lähde: AKK:n tiedote

Lue myös nämä

  • Uusimmat