Tommi Mäkinen: Emme olisi voineet unelmoida tästä

Tommi Mäkinen ja Ott Tänak
Tommi Mäkinen ja Ott Tänak pääsivät ruiskuttamaan kuohujuomaa Argentiinassa. Kuva:Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tommi Mäkisen johtama Toyota pääsi viimein juhlimaan kauden avausvoittoaan viikonloppuna ajetussa Argentiinan MM-rallissa.

Toyotan suomalaiskuljettajien Jari-Matti Latvalan ja Esapekka Lapin osalta kilpailu ei mennyt suunnitelmien mukaan. Latvala keskeytti kisan jo perjantaina, ja lukuisista rengasrikoista kärsinyt Lappi sijoittui kahdeksanneksi.

Virolaiskuljettaja Ott Tänak puolestaan näytti, että Toyota Yaris WRC -autossa piisaa vauhtia. Tänak ajoi peräti kymmenen pohja-aikaa rallin 18 erikoiskokeella ja kuittasi voiton selvällä erolla.

– Tämä on fantastinen tulos tallillemme. Ott oli todella vahva koko viikonlopun. Viimeisinä päivinä hän otti hieman varmemmin, mutta viimeiset pätkät olivat niin vaikeita, ettei ollut mitään järkeä riskeerata fantastista voittoa. Tämä oli hänen ensimmäinen voittonsa tallissamme ja se tuli erittäin vaikeassa rallissa, Mäkinen hehkutti.

Tallipomo Mäkinen kehui vuolaasti myös Yaris WRC -ajokkia, joka kesti Argentiinan rajut olosuhteet Tänakin käsissä.

– Emme olisi voineet unelmoidakaan tästä, että olisimme näin vahvoja täällä. Meillä on ollut myötä- ja vastoinkäymisiä, joten voitto on todella tärkeä. Tiesimme, että autostamme löytyy suorituskykyä, ja viimeinkin saimme loistavan tuloksen tallin kovasta työstä, Mäkinen sanoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat