Tommi Mäkinen antoi kehut vanhalle mestarille ja povasi kiirettä Ogierille

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin yhdeksänkertainen maailmanmestari Sebastien Loeb löysi lauantaiaamuna loistavan vauhdin Chilen MM-rallissa.

Hyundailla kilpaileva Loeb oli komeasti toiseksi nopein kuljettaja päivän kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella. Ranskalaiskonkaria nopeampi oli ainoastaan Toyotan Ott Tänak, joka porskuttaa rallin kärjessä.

Loeb ajaa kilpailussa neljäntenä, mutta hän on vain 17,5 sekunnin päässä toisena ajavasta Citroenin Sebastien Ogierista. Ranskalaismestareiden välissä kolmantena majailee Toyotan suomalaiskuljettaja Jari-Matti Latvala.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen povasi, että lauantai-iltapäivän erikoiskokeet tarjoavat mielenkiintoisia tapahtumia.

– Aamupäivällä oli jo valtavasti tapahtumia. Siellä oli Latvalan ja Meeken episodi ja Thierry Neuvillen hurja ulosajo. Kierros on kertaalleen ajettu, joten se on hivenen helpompaa kuljettajille, mutta olosuhteet ovat kovat, ja tiet outoja ja uusia, Mäkinen sanoi päivähuollon yhteydessä.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,262556″ ap mute ]

 

– Vanha mestari Loeb on löytänyt aamusta todella kovan vaihteen päälle. Näin äkkiseltään kun katsoo, siinä saattaa olla Ogierilla vähän kiire, Mäkinen lisäsi.

Toyota-kuljettaja Latvala jämähti lauantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella ulos ajaneen tallikaverinsa Kris Meeken taakse. Latvala jäi pohja-ajasta 20 sekuntia, mutta hän sai lopulta 12,5 sekunnin aikahyvityksen. Latvala on 3,9 sekunnin päässä Ogierista ennen iltapäivän erikoiskokeita.

– Näitä tilanteita on vaikea katsoa tarkasti. Meidän poikien mielestä hyvityksen olisi pitänyt olla noin 15 sekuntia, mutta sitä on vaikea sanoa, Mäkinen pyöritteli.

Lue myös nämä

  • Uusimmat