Tommi Mäkinen antoi arvionsa: Saattaa tulla kolhuja siellä sun täällä

Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-kausi 2020 päättyy haastavissa olosuhteissa Italian Monzassa tänä viikonloppuna.

Monzan rallissa ajetaan yhteensä 16 erikoiskoetta, joista kymmenen kulkee legendaarisen moottoriradan alueella. Loput kuusi pätkää ajetaan vuoristossa lähellä Comojärveä lauantaina.

Sääolosuhteet tekevät torstai-iltapäivänä alkavasta kilpailusta erittäin kinkkisen. Lunta tuprutti keskiviikkona nuotituksen aikaan vuoristopätkille, ja myös Monzan rata-alue sai pienen lumipeitteen. Teiden liukkaus yllätti MM-sarjaa johtavan Elfyn Evansin jo torstain testipätkällä, jolla walesilainen spinnasi ensimmäisellä vedollaan.

Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen arvioi, että viikonlopusta voi tulla tapahtumarikas.

– Luvassa on kovat ja haasteelliset olosuhteet. Katselimme sääennustuksia, joiden mukaan vettä voi tulla ihan älyttömästi ja ylempänä vuorilla voi olla luntakin. Kisa on sellainen, että saattaa tulla pikku kolhuja siellä sun täällä, viimeistä kertaa Toyotan tiimipomon pestissä oleva Mäkinen arvioi Rallit.fille.

Lue myös: Rallin MM-sarjalle erikoinen huipennus – saako Tommi Mäkinen täydellisen läksiäislahjan?

Tämän kauden mestaruuskamppailu on käytännössä kahden Toyota-kuljettajan välinen kauppa. Evans johtaa MM-sarjaa 14 pisteen turvin ennen Sebastien Ogieria. Thierry Neuvillella ja Ott Tänakilla on teoreettiset mahdollisuudet titteliin, mutta jommankumman Hyundai-kuljettajan mestaruus vaatisi Toyota-kuljettajille epäonnea.

– Ogier on aina ollut hyvä tällaisissa olosuhteissa, mutta myös Evansilla on hyvin kokemusta liukkaista asvalttiolosuhteista. Pidän kuitenkin Neuvillea ehkä kovimpana täällä, hän voi olla vahvin, Mäkinen sanoi.

Katso alta Monzan MM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Mäkisen tiimillä riittää panosta Monzassa, sillä myös valmistajien titteli on saavutettavissa. Hyundai johtaa merkkimestaruussarjaa vain seitsemän pisteen erolla Toyotaan.

– Kuskeillamme on lupa taistella toisiaan vastaan. Pakko on ajaa täysillä, jos haluamme taistella valmistajien mestaruudesta, Mäkinen painotti.

Monzan MM-ralli käynnistyy torstaina lyhyellä erikoiskokeella kello 15.08 Suomen aikaa. Kilpailu pääsee kunnolla vauhtiin perjantaina, jolloin ohjelmassa on viisi pätkää Monzan asvalttibaanoilla ja radan huoltoteillä.

Lue myös: Kalle Rovanperä tarkkailee mestaruustaistoa Monzassa – ”Pakko ottaa alkuun rauhallisesti”

Lue myös: Jatkuuko suomalaisten WRC-kuskien ura MM-sarjassa? Teemu Suninen heitti leikiksi

Lue myös nämä

  • Uusimmat