Thierry Neuvillea turhautti – kyseenalaisti Ott Tänakin ratkaisun

Thierry Neuville ei onnistunut saavuttamaan pääluokan keltanokkaa Martins Sesksiä lauantai-iltapäivän erikoiskokeilla Puolan MM-rallissa.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjaa johtava Neuville yritti hyökkäystä vielä päivän viimeisellä erikoiskokeella, mutta teki pienen virheen. M-Sportin hybridiyksittömällä Ford Puma Rally1 -autolla kilpaileva Sesks pysyi kuin pysyikin kilpailun viidennellä tilalla niukalla yhden sekunnin kymmenyksen erolla Hyundai-tähti Neuvilleen.

Tämä tarkoitti sitä, että Neuville kuittasi lauantai-illan kuudennesta tilastaan kuusi ehdollista MM-pistettä. Viides tila olisi tuonut kaksi pistettä enemmän.

– Se turhauttaa, mutta muuten iltapäivä sujui hyvin. Tein yhden pienen virheen, jossa hävisimme ainakin sen kymmenyksen. Sellaista tämä on välillä, Neuville tiivisti Rallit.fille.

– Teimme sen minkä pystyimme. Puskimme kovaa iltapäivällä, sillä meille avautui tilaisuus Martinsin virheen jälkeen. Sen takia tämä turhauttaa, koska kyseessä oli kaksi lisäpistettä ja parempi lähtöpaikka huomiselle, Neuville lisäsi.

Neuvillen tallikaveri Ott Tänak jätti lauantain ajopäivän kesken päivähuollossa, koska virolainen halusi suunnata keskittymisensä sunnuntaihin, jolloin on vielä paljon arvokkaita pisteitä jaossa. Tänak oli menettänyt pelinsä jo perjantaina, jolloin hän keskeytti heti aamulla törmättyään tielle pompanneeseen peuraan.

Neuville kyseenalaisti Tänakin ratkaisun. Kun virolainen jättäytyi iltapäivän lenkiltä, Neuvillen lähtöpaikka heikentyi hieman.

– Siitä ei ollut meille apua. Jokaisesta edellä irtosoraa putsaavasta autosta on etua – etenkin MM-taistossa, jossa jokaisella pisteellä on merkitystä. Mielestäni se oli virhe, Neuville sanoi.

Neuville on onnistunut tällä kaudella loistavasti sunnuntaisin, jolloin pisteitä on jaettu uudella systeemillä. Päätöspäivän maksimipotti on 12 pistettä.

– Huomenna on edessä uusi ralli. On tärkeää ottaa pisteitä ja hyökätä täysillä, belgialainen suunnitteli.

Puolan MM-rallin päätöspäivänä ajetaan neljä erikoiskoetta.

Lue myös nämä