Thierry Neuville sai vain pari tikkiä rajussa ulosajossa – ”En olisi halunnut olla törmäysnukkena”

Thierry Neuville
Thierry Neuville
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaa johtava Thierry Neuville ajoi rajusti ulos Chilen MM-rallissa yhdeksännellä erikoiskokeella. Vaikka voltit olivat rajut, Neuville ja kartanlukija Nicolas Gilsoul selvisivät lähinnä henkisillä kolhuilla.

– Sekä minä että Nicolas olemme kunnossa. Meillä oli iso ulosajo, mutta selvisimme ilman mitään vammoja. Kävimme kuitenkin sairaalassa tarkistamassa vointimme. Minulla oli vain jalassa pieni vamma, johon lääkärit laittoivat tikin, Neuville totesi.

Neuvillen Hyundai i20 lähti lapasesta kovassa vauhdissa ja jälki oli sen mukaista.

Katso alta kooste lauantaiaamun erikoiskokeiden dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2285,262556″ ap mute ]

 

– Meillä oli liian optimistinen nuotti. Menin vähän leveäksi ja osuimme penkkaan, josta auto lähti heti pyörimään. Tunsin heti, että perä osui penkkaan. Se oli syvä oja. Ei siinä ollut mitään mahdollisuutta sen jälkeen, belgialainen summasi.

– En olisi halunnut olla törmäysnukkena, mutta näin voi käydä, kun ajaa äärirajoilla ja taistelee pisteistä sekä mestaruudesta. Nämä autot ovat kuitenkin vahvoja ja kestävät kovia iskuja.

Belgialaiskaksikon voltit ovat katsojien kuvaamien videoiden perusteella rajut. Mies itse sanoo, että auton sisässä tunne oli vielä hurjempi.

– En ole vielä nähnyt onboard-videota, vain katsojan kuvaaman videon. Se näytti jo vaikuttavalta, mutta se on varmasti vielä vaikuttavampi sisäpuolelta, Neuville jaksoi velmuilla.

Neuville aikoo palata pikavauhtia takaisin ralliauton rattiin.

– Olemme ehdottomasti mukana seuraavassa kisassa Portugalissa ja itse asiassa testaamme jo ensi viikolla.

Neuville käyskenteli huoltoparkissa lauantai-iltapäivänä kyynärsauvoilla, mutta ilmeisesti vain varotoimenpiteenä.

Lue myös nämä