Quantcast

Thierry Neuville palasi Hyundain Rally1-hybridin rattiin kammokolarin jälkeen

Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitalli on palannut takaisin testierikoiskokeille kaksi viikkoa sitten koetun rajun ulosajon jälkeen. 

Tallin belgialaistähti Thierry Neuville pisti Hyundai i20 N Rally1 -testiauton rajuun kuntoon Ranskassa toissa viikonloppuna. Neuville päätyi 30 metriä syvän rotkon pohjalle ja siellä olleeseen koskeen. Kuin ihmeen kaupalla sekä Neuville että kartanlukija Martijn Wydaeghe selvisivät tilanteesta pienin vammoin. Kartturi Wydaeghe koki kovimmat tärskyt ja miehen murtunut solisluu leikattiin reilu viikko sitten.

Neuville testasi ensi vuoden hybridiralliautoa eilen lauantaina Kaakkois-Rankassa. Tällä kertaa testipäivä sujui ilman suurempia ongelmia. Neuville aloitti Hyundain uuden testirupeaman, jonka tarkoituksena on sekä valmistautua kauden 2022 avaavaan Monte Carlon MM-ralliin että myös saada lisää dataa hybridiyksikön toiminnasta.

Wydaeghen ollessa sairaslomalla istui Neuvillen vieressä tuurausmiehenä Julien Vial. 38-vuotias ranskalainen on viime vuodet lukenut nuottia maanmiehelleen Jean-Charles Beaubeliquelle. Neuvillen kanssa Vialilla on yhteistä historiaan vuoden 2015 Monza Rally Show´sta.

Neuville testasi lauantaina samalla testitiellä, millä Toyota oli jo ajanut aiemmin tällä viikolla. Pätkää oli kuitenkin aavistus lyhennetty. Neuvillen jälkeen testivuoron Hyundain Rally1-hybridin ratissa saavat Ott Tänak ja Oliver Solberg.

Kauden 2022 avausralli Monte Carlossa ajetaan 20. – 23. tammikuuta.

Katso alapuolelta videokooste Neuvillen lauantain testipäivästä. 

Alapuolella vielä toinen video Neuvillen rupeamasta. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat