Thierry Neuville kertoi oman yllättävän näkemyksensä häiriköivistä faneista

Puolan MM-rallissa nähtiin upea päivä urheilullisesti, mutta perjantaita varjostivat muut ikävät asiat.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Romain Thuillier/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Perjantain aikana kolme erikoiskoetta peruttiin tai keskeytettiin sen vuoksi, että fanit olivat väärillä paikoilla seuraamassa rallia.

Puolan MM-ralli tuli tunnetuksi vastaavista ongelmista myös 2010-luvun loppupuolella ja pääosin tästä syystä kilpailu menetti MM-arvonsa kauden 2017 jälkeen.

Valitettavasti seitsemän vuoden aikana mikään ei näy muuttuneen ja tämä oli päivän puheenaihe.

Rallin MM-sarjaa johtava Hyundain Thierry Neuville ei ollut kuitenkaan havainnut mitään ongelmia, joten belgialaista kisajärjestäjän päätökset ihmetyttivät kovasti.

– Ei minulla ole siihen oikein mitään sanottavaa, sillä minun mielestäni kaikki toimi koko ajan ihan täydellisesti, Neuville sanoi.

– Olen aika yllättänyt siitä, että niin moni pätkä peruttiin, sillä minä en havainnut siellä minkäänlaista riskiä, Neuville jatkoi.

Neuville oli ensimmäisenä autona tiellä, joten hänen olisi luullut havainneen jotain. Hän kuitenkin muistutti, ettei ralliautoilija jouda paljoa yleisöön katselemaan.

– Minun piti tietysti keskittyä myös ajamiseen, joten on täysin mahdollista, etten nähnyt kaikkea, hän myönsi.

Neuville saa lauantaiksi paremman lähtöpaikan, mutta ei uskonut sen juuri auttavan. Belgialainen on ensimmäisen varsinaisen ajopäivän jälkeen rallissa vasta seitsemäntenä ja on jäänyt rallia johtavasta tallikaveristaan Andreas Mikkelsenistä jo lähes puolen minuutin päähän.

– Jos olen ihan rehellinen, niin en usko lähtöpaikan hirveästi auttavan huomenna. Paitsi tietysti sitten, jos yön aikana sataa. Taistelimme kovaa ja teimme mielestäni tänään sen, minkä pystyimme näissä olosuhteissa, Neuville summasi.

Puolan MM-ralli tarjoaa lauantaina seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Lue myös nämä