Thierry Neuville ei pelkää Ott Tänakia – ”Olen aina voittanut tallikaverini”

Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH

Hyundain rallitalli lähtee puolustavana mestarina kauteen 2020. Korealaisvalmistaja on ennakkosuosikki valmistajien MM-kamppailussa myös tänä vuonna. 

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan yhdessä rallitiimissä on kaksi MM-sarjan huippunimeä, kun belgialaisen Thierry Neuvillen tallikaveriksi liittyi puolustava kuljettajien maailmanmestari Ott Tänak. Lisäksi Hyundailla tulevalla kaudella ajavat myös konkarikuskit Sebastien Loeb sekä Dani Sordo.

Neuville on jäänyt MM-sarjassa viisi kertaa hopealle. Nyt samassa tiimissä on ehkä se pahin vastustaja Tänak. Belgialaistähti luottaa kuitenkin kykyihinsä.

– Meillä ei ole ykkös- tai kakkoskuskia. Meillä on sama auto, samat materiaalit ja sama tieto käytettävissä. Paras kuski voittaa, Neuville sanoi Brysselin Motor Show´ssa rally.it-sivuston mukaan.

– Sitä paitsi aina kun olen ollut Hyundailla, olen aina voittanut tiimikaverini. Aina kun menen ratin taakse, haluan tehdä vain parhaani. Tänak on tallikaverini niin kuin kuka tahansa muukin. On hän toki varmasti kaikista kovin ja hankalin vastus lyödä, Neuville jatkoi.

Belgialaiskuski myöntää, että jossain vaiheessa kautta ykkös- ja kakkoskuskin asemat varmasti lyödään lukkoon.

– Yksi meistä kahdesta saa varmasti edun jossain vaiheessa kautta. Kaikki riippuu, miten kausi etenee ja missä olemme MM-sarjassa. Meidän on tehtävä yhteistyötä ja mentävä samaan suuntaan. Se on avainasemassa, jos haluamme uusia valmistajien mestaruuden, Neuville summasi.

Uusi MM-kausi starttaa vajaan kahden viikon kuluttua legendaarisella Monte Carlon rallilla.

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö