Quantcast

Tekninen vika säikäytti Jari Huttusen – ”Jospa auto saataisiin huollossa kuntoon”

Jari Huttunen koki ylimääräisiä sydämentykytyksiä Suomen MM-rallissa perjantaiaamuna.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Fordin ratissa ensimmäistä kisaansa Rally1-autolla ajava Huttunen selvitti varmistellen sekä Laukaan että Lankamaan erikoiskokeet, mutta ajautui vaikeuksiin siirtymällä takaisin huoltoon Jyväskylään.

Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka köröttelivät pitkän matkaa moottoritien laidassa 40 kilometrin tuntivauhtia. Onneksi vika korjautui jostain syystä itsestään ja suomalaisparivaljakko ehti ajoissa Paviljongin huoltoparkkiin.

– Bensapaineet hävisivät. Jostain syystä se korjaantui tuossa moottoritiellä. Jospa ne laittaisivat auton kuntoon huollossa, Huttunen kuittasi tilanteen lyhyesti Rallit.fille.

Kokonaistilanteessa Huttunen on kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen yhdeksäntenä 22,7 sekuntia kärkeä perässä. Edellä menevät Hyundain Thierry Neuville ja Ford-kuski Pierre-Louis Loubet ovat vain parin sekunnin päässä.

– Me on otettu varovasti ja varmasti jotkut paikat. Välillä jokin mutka voi mennä hienosti, mutta sitten seuraava tuleekin ihan huonosti. Ajaminen vaihtelee hirveästi, kun ei ole rutiinia tuohon touhuun. Varmaan kun kilsoja saa alle, niin istuu autokin koko ajan paremmin käteen. En osaa sanoa, että auto olisi ainakaan millään tavalla huono, Huttunen kertoi.

Kiuruvetinen ei päässyt Suomessa testaamaan ollenkaan, joten perjantain pätkät on pakko ottaa vielä varman päälle ja nostaa vauhtia pikku hiljaa.

– Vauhti on ihan hullua, vaikka en edes vedä niin kovaa. On tosi hauskaa ajaa tällä autolla, mutta virhe tulee tosi helposti. Mitään riskejä en ole ottanut. Yritän pitää homman varman puolella, mutta silti voi tulla virheitä, Huttunen sanoi.

– Vauhti on se kaikkein vaikein juttu. On vaikeaa arvioida, mitä vauhtia mutkiin voi ajaa.

Katso alapuolelta testipätkän parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat