Tekeekö Petter Solberg WRC-paluun VW Polon ratissa?

Petter Solberg: Kuva: FIAWorldRallycross.com

Rallin vuoden 2003 maailmanmestari Petter Solberg saattaa tehdä paluun MM-sarjaan ensi kuun Katalonian rallissa.

Autosport-lehden mukaan norjalaisen huhutaan olevan yksi Volkswagenin kuskeista, kun autovalmistaja tekee paluun rallin pariin Polo R5:lla. Norjalaiskonkari on testannut paljon Poloa viimeisen vuoden aikana.

Tiistaina VW vahvisti, että toista autoa Kataloniassa ajaa ranskalainen Eric Camilli. Solbergilla on jo ennestään vahvat siteet Volkswagenille, sillä mies ajaa VW Polo R Supercarilla rallicrossin MM-sarjassa.

– En halunnut lähteä autosta pois koko päivän aikana, Solberg hehkutti testejään alkuvuodesta Ruotsissa Autosportin mukaan.

– Oli mahtavaa päästä jälleen ralliauton rattiin ja vieläpä noin hyvän auton. Polo R5 oli loistavasti balanssissa ja sitä oli fantastista ajaa.

Solberg ei ole ajanut MM-sarjassa sitten vuoden 2012. Solbergin lisäksi vahva vaihtoehto toisen Polon rattiin on ruotsalainen Pontus Tidemand, joka ajaa WRC2-luokassa saman konsernin Skodalla.

– Minulla on tietenkin nyt täysi fokus rallicrossin puolella tänä vuonna. Olisi kuitenkin huikeaa kilpailla jälleen rallin MM-sarjassa, Solberg kommentoi huhuja.

– Espanja olisi minulle mielenkiintoinen ralli, sillä rakastan sitä eri tienpintojen sekoitusta siellä. Olen aina ollut nopea sekä asvaltilla että soralla. Katsotaan, mitä tapahtuu.

Jaa uutinen