Teinitähti Oliver Solbergille makoisa voitto – oma äiti toimi kartturina

Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: WRC tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oliver Solberg ajoit voittoon sunnuntaina Ruotsin Torsbyssa käydyssä Rally Sweden Lockdown -tapahtumassa. Ensimmäistä kertaa koronan puhjettua rallia ajettiin tosissaan kilpaa, vaikka leikkimielinen kisa olikin kyseessä. 

Vasta 18-vuotias Solberg voitti finaalissa Skoda Fabialla ajaneen Pontus Tidemandin, joka jäi ensimmäisellä videolla Solbergista 0,8 sekuntia ja toisella vedolla kolme kymmenystä enemmän. Solbergin vierellä Volkswagen Polo R5:ssa istui nuorukaisen äiti Pernilla.

Ruotsalaiset rallitähdet kiersivät 2,5 kilometrin rataa. Kyseessä on periaatteessa sama pätkä kuin Ruotsin MM-rallissa nimellä Torsby Sprint tunnettu ek. Tapahtuma oli suljettu faneilta koronarajoitusten takia, mutta Ruotsin yleisradioyhtiö SVT tallensi kisan käänteet videolle.

– Oli superhauskaa. Tie oli aika rajussa kunnossa ja tosi hankala ajaa. Me todella puskimme, koska halusimme pysyä Pontuksen edellä, Solberg kommentoi.

– Onhan tämä aika erityistä, kun voitimme yhdessä äitini kanssa. En ollut pitkään aikaan ajanut, joten iso kiitos kaikille tapahtuman järjestäjille. He tekivät loistavaa työtä.

Kutsukisassa oli mukana ruotsalaisia moottoriurheilutähtiä. Tidemand löi semifinaalissa rallicross-tähti Mattias Ekströmin ja Solberg puolestaan vuoden 2018 JWRC-mestari Emil Bergkvistin.

Vaikka kyse oli leikkimielisestä kilpailusta, oli vääntö varsin kovaa, kun kypärät laitettiin päähän. Kaksinkertainen JWRC-mestari P-G Andersson joutui keskeyttämään jo aika-ajoissa kaadettuaan Ford Fiesta R5:nsa.

 

P-G Andersson
P-G Anderssonin kisa päättyi nolosti. Kuva: Martin Safstrom

 

Ruotsin MM-rallin nokkamies Glenn Olsson oli mies hauskan formaatin takana. Sunnuntain kisan tapahtumat ovat nähtävissä kaikille rallifaneille maanantai-illasta alkaen, kun WRC koostaa All Live -palveluunsa koosteen.

– Kuten kaikki muukin urheilu, on myös ralli ollut tauolla maaliskuusta saakka koronan vuoksi. Tänään me löimme taas moottorit käyntiin. Näimme paljon hienoa kisaamista. Olosuhteista tuli vaikeat, kun sade teki teistä märät ja mutaiset, Olsson totesi.

Katso alta kooste viime MM-kauden ulosajoista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,334488″ ap mute ]

 

Lue myös nämä