Teinitähti Oliver Solberg toinen Subaru-debyytissä – ”Yritän voittaa ensi kerralla”

Oliver Solberg. Kuva: Subaru Motorsrpots

Rallin vuoden 2003 maailmanmestarin Petter Solbergin poika Oliver Solberg palautti perheen Subarun väreihin viikonloppuna Yhdysvalloissa ajetussa 100 Acre Wood -rallissa. 

17-vuotiaan Oliverin debyytti oli mahtava, sillä Solberg ajoi yhdessä kartanlukijansa Aaron Johnstonin kanssa Amerikan rallisarjan kauden toisessa osakilpailussa kakkostilalle. Solbergille ralli oli ensimmäinen Yhdysvalloissa.

Voittoon kisassa ajoi irlantilainen Barry McKenna, joka kukisti norjalaisen teinitähden vain 6,8 sekunnin erolla. Rallissa kolmas oli sarjan moninkertainen mestari ja Solbergin tallikaveri David Higgins.

– Olen todella onnellinen ja aika yllättänyt, että pääsimme vauhtiin niin nopeasti. Selvitimme kisan läpi hyvin. Meillä oli vähän huonoa onnea, mutta olen tyytyväinen ja oli tunteikasta ajaa sinisellä Subarulla. En voinut uskoa sitä, Solberg sanoo Subarun tiedotteessa.

https://twitter.com/OliverSolberg01/status/1107250354004078593

– Nämä jätkät! Mikään rallissa ei ole mahdollista ilman loistavaa tiimiä ympärilläsi. Kiitos Subaru USA kaikesta hienosta työstä. Tämä podium on omistettu teille. Yritän voittaa ensi kerralla, nuori Solberg twiittasi.

Amerikan rallisarjan seuraava osakilpailu Olympus-ralli ajetaan huhtikuun lopussa.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö