Quantcast

Teemu Sunisen WRC-tiimin tilanteeseen helpotusta – Fordilta vahva tuki uuden ralliauton kehitykseen

Richard Millener
Richard Millener. Kuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Brittitiimi M-Sport Ford on tuskaillut talousvaikeuksien kanssa, mutta talli tekee täysillä töitä kohti rallin MM-sarjan uutta aikakautta.

MM-sarjan pääluokan nykyiset WRC-autot vaihtuvat Rally1-hybridiautoihin ensi kaudella. Suomalaiskuljettaja Teemu Sunisen edustama M-Sport on päättänyt vetää kuluvan kauden säästöliekillä ja keskittää voimavarojaan jo vuoteen 2022.

M-Sport ei ole Fordin virallinen tehdastiimi, sillä se on saanut viime vuosina yhdysvaltalaiselta autonvalmistajalta vain teknistä tukea. Tallipäällikkö Richard Millener paljastaa, että M-Sport ei kuitenkaan ole omillaan kehittäessään seuraavan sukupolven hybridikilpuria.

– Olemme erittäin onnekkaita, sillä Ford on sitoutunut täysin (vuoden 2022 auton kuluihin). Siihen kohdistuu erillinen budjetti kuin nykyiseen ohjelmaamme, Millener kertoo torstaina ilmestyneessä Motorsport News -lehdessä.

Korona kouraisi kovaa M-Sportia viime vuonna. Brittiyhtiöstä jouduttiin lomauttamaan ja irtisanomaan henkilöstöä, mutta WRC-tiimi on jatkanut sinnittelyään MM-sarjassa.

M-Sportin rakentamat ralliautot ja varaosat eivät ole käyneet yhtä hyvin kaupaksi, minkä takia tiimillä on käytössään erittäin rajallinen budjetti tänä vuonna.

– Meidän pitää olla tietoisia vuodesta 2021 ja viime vuoden jälkivaikutuksista. Yhtiö on menossa uuteen suuntaan ja samalla meidän varmistettava se, että pystymme toimimaan pienemmällä henkilökunnalla ja tiukalla kulukuurilla, Millener painottaa.

– Saman aikaan meidän on tasapainoteltava siten, että olemme mahdollisimman kilpailukykyisiä. Se on todellakin ollut haastavaa, mutta olemme tyytyväisiä tähän tasapainoon, tallipomo muotoilee.

M-Sportin pääpomo Malcolm Wilson arvioi hiljattain, että tallin odotetaan suorittavan ensimmäiset testit hybridiralliautolla helmikuun lopussa tai maaliskuun alussa. Talli ei ole vielä vahvistanut, perustuuko tuleva kilpuri Fiestaan, kuten Fordin nykyinen WRC-auto, vai Ford Pumaan, josta on liikkunut huhuja.

Brittikuljettaja Gus Greensmith ajaa tällä kaudella Ford Fiesta WRC:llä kaikissa MM-ralleissa. Suninen ja ranskalainen Adrien Fourmaux jakavat ajovastuuta toisessa Fiesta WRC:ssä.

Greensmith ja Suninen starttaavat Fordin WRC-autoilla ensi viikolla järjestettävään Rovaniemen MM-ralliin.

Tältä Rovaniemen MM-rallin erikoiskokeet näyttävät – luvassa huimia nopeuksia

Katso alta, mitä Rovaniemen MM-rallissa on luvassa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,366685″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat