Quantcast

Teemu Sunisen WRC-tiimillä tukala tilanne – ”Jos kilpailemme, meillä on vain kaksi autoa”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson ei ole vieläkään lyönyt lukkoon rallitiimin ensi vuoden suunnitelmia.

M-Sportin kaksi edellistä kautta olivat menestyksekkäitä, kun Sebastien Ogier ja Julien Ingrassia toivat tiimille kaksi kuljettajien ja kartanlukijoiden MM-titteliä. Lisäksi M-Sport voitti valmistajien MM-sarjan kaudella 2017.

Ensi kaudella Ogier ja Ingrassia eivät enää kilpaile M-Sportin Fordilla, sillä ranskalaispari siirtyy Citroenin väreihin. Wilson myöntää, että Ogierin menettäminen on pistänyt tallin taloudellisesti tukalaan tilanteeseen – jopa niin tiukkaan, että tiimin osallistuminen ensi MM-kauteen on yhä vaakalaudalla.

– Tavoitteena on pysyä korkeimmalla tasolla. Jos kilpailemme ensi kaudella, meillä on vain kaksi autoa, ellei joku maksa kolmannesta autosta, Wilson kertoi Autosportille.

Wilsonin mukaan talli karsii kulujaan, mutta Ford Fiesta WRC:n suorituskyvystä ei aiota tinkiä.

– Emme yövy hyvissä hotelleissa, ja on muitakin asioita, joita emme tee ensi vuonna. Tarkastelemme kaikkia kuluja, muttemme tee mitään, mikä voisi vaikuttaa haitallisesti autoon.

Toistaiseksi M-Sport on sopinut ensi kaudesta vain Teemu Sunisen kanssa, joka testasi aiemmin tällä viikolla Fiestaa Ranskassa kauden avaavaa Monte Carlo -rallia varten. Wilsonin mukaan autoon on suunniteltu merkittäviä päivityksiä.

– Meillä on uusi aerodynamiikkapaketti sekä uusia osia moottoriin. Aerodynamiikkapaketti luokiteltaisiin maaliskuussa eli ajoissa Meksikon ralliin, jos olemme siellä, Wilson sanoi.

Tallin on tehtävä päätös jatkostaan 21. joulukuuta mennessä, jolloin rekisteröityminen ensi vuoden MM-sarjaan päättyy.

Lue myös nämä

  • Uusimmat