Quantcast

Teemu Sunisen tiimin uusi moottoripäivitys vihdoin käyttöön – ”Lisää on luvassa”

M-Sport Ford WRT
M-Sport Fordin rallitiimi saanee lisää suorituskykyä autoonsa moottoripäivitysten myötä. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen edustama M-Sport Fordin WRC-tiimi on julkistanut positiivisia uutisia koskien autonsa suorituskykyä. Brittitalli nimittäin ottaa seuraavassa MM-rallissa huhtikuun lopussa Kroatiassa käyttöönsä uusimman moottoripäivityksensä.

Moottoripäivityksen piti tulla Fiesta WRC:hen koko viime vuoden ajan, mutta koronapandemian aiheuttamista talousvaikeuksista johtuen M-Sport lykkäsi sen käyttöönottoa aina näihin päiviin saakka.

Päivitetyn moottorin odotetaan tuovan Fiestaan lisää paljon kaivattua suorituskykyä. M-Sportin kuljettajat ovat olleet varsinkin nopeissa ralleissa järkyttävän kaukana Toyotan ja Hyundain miehistöistä.

– Moottori on hyvä askel eteenpäin. Töitä on tehty varsinkin polttoaineen ruiskutusjärjestelmän sekä sylinterikannen kanssa. Voimaa on nyt enemmän erityisesti yläväännön alueella, mutta en minä mitään numeroita aio paljastaa. Sanotaan kuitenkin näin, että kuskit ovat tyytyväisiä, M-Sportin nokkamies Malcolm Wilson kertoo Dirtfishin sivuilla.

Uusi päivitys oli Fiesta WRC:ssä jo Monte Carlon sekä Rovaniemen MM-rallin testeissä, mutta kisakasteensa se saa Kroatiassa.

– Se tuntuu hyvältä, voiman suhteen eron voi tuntea. Oli hienoa saada se testeihin, mutta vieläkin hienompaa, kunnes saamme sen kisakäyttöön, Suninen kertoi aiemmin.

Kroatiassa Suninen ei tosin pääse nautiskelemaan moottoripäivityksestä, sillä Gus Greensmithin lisäksi toista WRC-autoa ajaa ranskalainen Adrien Fourmaux.

Iso pomo Wilson paljastaa, että vuoden 2021 Fiestan moottoriin on tulossa vielä lisää päivityksiä, vaikka tiimi rakentaa parhaillaan kovaa vauhtia myös kauden 2022 hybridimoottoria.

– Lisää on luvassa. Luokituksien suhteen aikaikkuna sulkeutuu heinäkuussa, joten voimme vielä tehdä töitä tämänkin moottorin kanssa. Jotain aika merkittäviä sisäisiä juttuja on tulossa, Wilson summaa.

– Sanoisin, että mitä meillä nyt on kasassa, on noin puolet siitä, mitä olemme suunnitelleet loppukaudeksi. Sen jälkeen siirrytään kohti Rally1-aikakautta.

Katso alapuolelta Teemu Sunisen haastattelu Rovaniemen MM-rallin jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,367681″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat