Teemu Sunisen sopimustilanne yhä auki – ”Pari voittoa voisi auttaa tilannetta”

Teemu Suninen. Kuva: Toni Heinonen

Fordin Teemu Suninen on parhaana suomalaisena rallin MM-sarjassa kuudentena, kun ajettuna on yhdeksän osakilpailua.

Alkuhankaluuksien jälkeen Suninen on ajanut tasapainoisen kauden, joskin Suomen MM-ralli meni pahasti vihkoon. Ensi kauden sopimustilanne on jokelalaisella yhä auki.

– Ei ole kuulunut siltä suunnalta mitään. Pari voittoa voisi auttaa tilannetta, Suninen summasi utelut naurahtaen.

Torstai-iltana alkavaan Saksan asvalttikisaan Suninen lähtee maltillisin tavoittein.

– Kuuden joukkoon on tavoite. Vähän riippuu siitä, miten ralli lähtee etenemään, ettei tule mitään ongelmia. Viime vuonna ajoin aika puhtaan kisan, ja kun tuli muilta pari keskeytystä, niin lopputulos oli ihan hyvä. Yritetään jatkaa siitä, mihin viime kerralla jäätiin, Suninen sanoi Rallit.fille.

Ford-kuski ei lähde väkisin ajamaan palkintosijoista, jos oma vauhti ei podiumille riitä. Tärkeämpää on edelleen kerätä kokemusta.

– Ehkä ideana on ajaa juuri sillä tavalla. Se on tuonut hyvän tuloksen täältä viime vuosina. Jos kuitenkin liikaa tarkkailee, niin on aika äkkiä viimeisenä, Suninen totesi.

Edellisessä asvalttirallissa Korsikalla Ford-kuskit olivat huippuvauhdissa. Walesilainen Elfyn Evans oli voitossa kiinni viimeiselle erikoiskokeelle asti tippuen kuitenkin rengasrikon takia toiseksi. Suninen oli tuloksissa viides.

– Toivotaan, että vauhtia on myös täällä. Hitailla mutkaisilla teillä auto on aina ollut hyvä. Täällä on kuitenkin välillä nopeampaa tietä. Uskon, että meillä on silti hyvät mahdollisuudet saada hyvä tulos.

Katso alla olevalta ennakkovideolta, mitä mieltä MM-sarjan huippukuskit ovat Saksan MM-rallista.

 

 

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö