Quantcast

Teemu Sunisen rallikaudelle tyly päätös – ”Se oli siinä”

Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Teemu Sunisen osalta rallikausi 2020 sai murheellisen päätöksen. Sunisen Fordin moottori rikkoutui niin pahasti, etteivät korjaustoimetkaan auttaneet enää jatkoon kauden päättävässä Monzan MM-rallissa.

Huolimatta M-Sportin taidokkaiden mekaanikkojen huolenpidosta, Sunisen Fiesta WRC ei suostunut käymään kunnolla. Suninen ja kartanlukija Jarmo Lehtinen ajoivat moottorivikaisella autolla aina neljännelle erikoiskokeelle asti, minkä jälkeen oli pakko antaa periksi.

– Se oli siinä. Moottorivaurio oli lopulta niin suuri, ettei sitä saanut korjattua. Me emme voineet asialle yhtään mitään, joten ainut vaihtoehto oli keskeyttää. Voimaa ei ollut moottorissa enää lainkaan.

Kauden aikana ajetut seitsemän MM-rallia toivat Suniselle parhaimpana tuloksena Meksikosta saalistetun kolmossijan.

Katso alta kooste perjantaiaamun tapahtumista Monzan MM-rallissa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,357813″ ap mute]

 

Ralli alkoi Monzassakin lupauksia herättävästi. Väliaika perjantaiaamun ensimmäisellä erikoiskokeella oli rohkaiseva, kunnes auto alkoi käydä enää kolmella sylinterillä.

M-Sport yritti paikallistaa ja korjata vikaa jokaisen erikoiskokeen jälkeen 15 minuutin huoltotauolla, mutta turhaan. Näin ollen pettynyttä Sunista ei nähdä enää lauantaina erikoiskokeilla.

– Kiitos tiimille kaikesta yrityksestä. Arvostan sitä kovasti, Suninen jutteli.

Lue myös nämä